Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuksuz yargılanan sanık Vesile Tadik ve avukatı Şakir Demir hazır bulundu.

Türkçe bilmediği için duruşmada tercüman aracılığıyla Kürtçe savunma yapan sanık Tadik, Kurtalan DTP İlçe Başkanlığı"nca gerçekleştirilen basın açıklamasına katıldığını belirterek, ''Ben bu açıklama sırasında kadınların bulunduğu grubun içerisindeydim. Burada bana bir pankart verdiler. Benim okumam yazmam yoktur. Bu nedenle pankartta ne yazdığını bilmeden yanımdaki diğer kadınlarla birlikte açtım'' dedi.

Mahkeme heyeti, verdiği kısa bir aranın ardından sanık Tadik'i, TCK'nın ''terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme'' suçundan 6 yıl 3 ay, Terörle Mücadele Kanunu'ndaki ''terör örgütünün propagandasını yapma'' suçundan da 1 yıl olmak üzere toplam 7 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Sanık Tadik'in avukatı Şakir Demir, benzer olaylarda mahkemeler arasında farklı kararların çıktığını ifade ederek, ''Bu da mahkemeler arasında çelişki olduğunu gösterir. Duruşmada benim söylemem gerekenleri savcı söyledi. Savcı mütalaasında, sanığın cinsiyeti, yaşı ve eğitim durumunu göz önünde bulundurarak, örgüt adına hareket etmesinin imkansız olduğunu belirtmiş, sadece propagandadan yargılanmasını talep etmişti. Ancak mahkeme, iki ayrı suçtan ceza verdi'' dedi.

Sanık Vesile Tadik hakkında, 06 Aralık 2009 tarihinde Kurtalan DTP İlçe Başkanlığının basın açıklamasında taşıdığı pankart nedeniyle dava açılmıştı. - vatan