Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Meslek Yüksek Okulu'nda okutmanlık yapan inşaat mühendisi Mutlu Vardar'ı (23) son solculuğunda yalnız bırakmayanlar cami avlusuna sığmayınca, binlerce kişi sokakta namaz kıldı.
Dün öğleden sonra uğradığı bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Mutlu Vardar'ın Aydın Devlet Hastanesi morguna kaldırılan cenazesi, sabah saatlerinde yakınları ve ADÜ yetkilileri tarafından morgdan alınarak ADÜ Meslek Yüksek Okulu'na getirildi. ADÜ Rektörü Prof.Dr. Şükrü Boylu, ADÜ idarecileri, öğretim üyeleri ve binlerce öğrencinin katıldığı törenin ardından cenaze, Vardar'ın Çeştepe beldesindeki baba ocağına getirildi. Burada okunan duaların ardından cenaze Çeştepe Camiine götürüldü. Öğle
namazının ardından kılınan cenaze namazına Vardar'ın yakınları ve binlerce seveni katıldı. Vardar'ı son yolculuğunda yalnız bırakmayan mesai arkadaşları ve öğrencileri cami avlusuna sığmayınca birçok kişi sokak ortasında namaz kıldı. Namazın ardından omuzlara alınan Vardar'ın cenazesi Çeştepe Şehir Mezarlığı'na kadar sevenlerinin omuzunda taşındı. Tabutun önünde taşınan Vardar'ın fotoğrafını gören öğrenciler ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Sinir krizi geçiren öğrenci ve aile bireyleri
çevredekiler tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Binlerce kişinin katıldığı törenin sonunda talihsiz bir şekilde hayatını kaybeden okutman toprağa verildi.
Olay anında İ.D.'nin elinden bıçağı almaya çalışan Mehmet Barış Orhan isimli öğrenci, "Hocamız iki hafta önce arkadaşımızı dersten dışarı atmıştı. Aradan iki hafta geçti. Geçen hafta ders işlememiştik bu hafta ders işleyecektik. Hoca sınıfa geldi ve listeden yoklama almaya başladı. Yoklamaya alırken sıra O'na geldi. Hoca, İ.'ye 'Dışarı çık' dedi. Ondan sonra olanlar oldu. Ben arkadaş hızlıca içeriye girdiğinde bir anda bıçağı fark ettim. Bıçak sol elindeydi. Ayağa kalkıp tutmaya çalışmamla birlikte olay oldu bitti zaten" dedi.
Okutman Mutlu Vardar tarafından dışarı çıkması istenen İ.D.'nin dışarı çıkmak istemediğini hatırlatan Şerafettin K. de, "İ de sebebini sorarak 'Neden dışarıya çıkayım hocam' dedi. Hocada 'içeri girip çıkmasını öğren. Ondan sonra gel' dedi. Sonra İ de kitabını defterini alıp dışarı çıktı. Aradan 20 dakika geçtikten sonra tekrar içeri girdi. Hızlı bir şekilde girdiği için biz fark edemedik zaten. Bıçağı hemen orada sapladı. İlk başta hocanın göğsünde kanama falan yoktu. Daha sonra 'Güvenlik, güvenlik' diye bağırdı. Biraz yürüyerek güvenliğin yanına kadar gitti hoca. Orada göğsünün her tarafı kan oldu. Sonra bayıldı. Hastaneye götürdük ama kurtarılamadı" diye konuştu.
Okutman Mutlu Vardar'ın bayılması üzerine kollarından tuttuklarını beyan eden Fırat T. ise Vardar'ın güvenlik noktasında fenalaştığını açıkladı. Fırat T., Vardar'ı taşımaya çalıştıklarını ancak çabalarının yetersiz kaldığını ifade etti.
NOTUNU YÜKSELTEN HOCANIN ELİNİ ÖPMÜŞ
Okutman Mesut Vardar'ın çok iyi bir insan olduğunu savunan Şerafettin K., sınıftaki tüm öğrencilerin Vardar ile çok iyi anlaştığına dikkat çekti. Vardar'ı bıçakla öldüren İ.'nin de öğretmenini çok sevdiğini hatta aralarında ilginç bir de diyalog yaşandığını anımsatan Şerafettin K., olayı şöyle anlattı: "Hoca, bizim ilk dönem teknik resim dersimize giriyordu. Arkadaş dersten kalmak üzereydi. Hocaya yazı yazarak, 'Hocam, dersten kalırsam bursum yanacak. Lütfen yardımcı olun' dedi. Hoca da arkadaşa ek puan
verdi, geçmesi için. Sonra ikinci dönem başladı. Arkadaşımız gitti, hocanın elini falan öptü. 'Hocam teşekkür ederim falan' dedi. Aslında aralarında o kadar büyük bir sorun yoktu. Çok küçük bir şeyden oldu olay."
OLAYIN GEÇİMİŞİ
ADÜ Meslek Yüksekokulu İnşaat Bölümü'nde okutmanlık yapan inşaat mühendisi Mutlu Vardar ile öğrencilerden İ.D. arasında yaşanan tartışmanın ardından Vardar tarafından sınıftan çıkması istenen İ.B. bir süre sonra elindeki bıçakla sınıfa girmiş ve elindeki bıçağı Vardar'ın göğsüne saplamıştı. Bıçağın kalbine isabet etmesi sonucu ağır yaralanan Vardar, ambulansla Aydın Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Olayın ardından hastaneye akın eden Vardar'ın öğrencileri sinir krizi geçirmişti. Vardar'ın ölümüyle sonuçlanan olayın iki hafta önce Vardar ile İ.D.'nin arasında başlayan sınıftan çıkma tartışmasının ardından bu noktaya geldiği iddia edilmişti.