İstiklal İlköğretim Okulu"nda düzenlenen ve 10 kursiyerin katıldığı okuma yazma kursu sonunda sertifika töreni düzenlendi. AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk başta olmak üzere Kaymakam Caner Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan ve diğer protokol üyelerinin de hazır bulunduğu sertifika töreninde halk oyunları gösterisi de sergilendi.
Törende konuşan Nazilli Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Hasan Karakaşlı, Milli Eğitim Bakanlığınca ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan"ın eşi Emine Erdoğan"ın himayesinde başlatılan “Ana Kız Okuldayız” kampanyasının sona erdiğini ifade edenrek, “Ana Kız Okuldayız Okuma Yazma Kampanyasının hedefi ülkemizde hiç okuma yazma bilmeyen yurttaş bırakmamaktadır. Özellikle Sağlık Ocaklarımızın ve İl Sağlık Müdürlüğümüzün kayıtları ile muhtarlıklardan ve ilköğretim okullarından gelen bilgiler ışığında elde ettiğimiz verilere göre ilçemiz ve bağlı köylerinde 9 bin 645 yurttaşımızın okuma yazma bilmediğini tespit ettik. Ancak bu sayının içinde 45 yaşın altında olup da okuma yazma bilmeyenlerin sayısı bin 747 kişidir. Bunlarında bin 371 kişisi kadındır. 45 yaş üzeri okuma yazma bilmeyen kadın sayısı 6 bin 424, erkek sayısı bin 474"tür. 45 yaş üzeri okuma yazma bilmeyenlerin toplam sayısı 7 bin 898"dir. 4 yıl sürecek bu kampanya boyunca okuma yazma bilmeyen yurttaş bırakmama hedefimize ulaşmaya çalışacağız” dedi.
Program sonunda 10 kursiyer protokol üyelerinden sertifikalarını aldılar. Şehitler İlköğretim Okulunda sona eren okuma yazma kursunu da başarı ile bitiren kursiyerler de çeşitli hediyeler aldılar.