Törende konuşan Nazilli Halk Eğitim Müdürü Hasan Karakaşlı, Nazilli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunda yapılan kutlamalarda son 2 yılda açılan 29 kursta 395 kişiye okuma yazma öğretilerek belge verildiği belirtti. Türkiye"de 7 milyonu aşkın Okuma-Yazma bilmeyenin ve Nazilli"de bu rakamın 4 bin civarında olduğunu ifade eden Karakaşlı, “4 yıl süreli başlatılan okuma-yazma seferberliğinde ilçemizde her yıl en az bin 500 kişiye okuma-yazma öğretmemiz gerekirken açtığımız 29 kursta 395 kişiye ulaşmak üzüntü verici bir olaydı” dedi.
Kampanyanın aktif olarak başlatıldığı 8 Eylül 2008 tarihinden 1 Mayıs 2009"a kadar geçen 8 aylık sürede Okuma-Yazma kurslarına 306 bin 559 kişi katıldığına işaret eden Karakaşlı, “Bu da 1 önceki yıla göre kampanyanın ne kadar başarılı şekilde yürütüldüğünü göstermektedir. İlçemizde de Ana-Kız okuldayız kampanyasına Kaymakamımız Sayın Caner Yıldız"ın 8 Eylül 2008"de verdiği startla başlanmıştı. Kampanya çerçevesinde ilçemizde son bir yılda 29 kurs açılmış 395 kişiye Okuma-Yazma öğretilerek belge verilmiştir. Ancak bu sonuç hiçbir şekilde tatmin edici bir sonuç değildir. Çünkü İlçemizde dokuz binin üzerinde Okuma-Yazma bilmeyen vatandaşımızın olduğu hesaplanmaktadır. Bu sayının yüzde altmışı altı bin etmektedir. Bu kampanyanın 4 yıl süreceği düşünülürse en az 1500 kişiye Okuma-Yazma öğretmek durumundayız. 2009-2010 eğitim ve öğretim yılında her köyümüzde, her okulumuzda, her mahallemizde Okuma-Yazma kursu açılabilirse bu hedefe ulaşılabilir. Bunun için de tüm resmi ve özel kişi ve kuruluşlardan, tüm sivil toplum örgütlerinden aktif destek bekliyoruz” diye konuştu.
Sertifika töreninde İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan ve Kaymakam Caner Yıldız yaptığı konuşmalarda, Nazilli"deki Okur-Yazar seviyesinin üst düzeye çıkması için Halk Eğitim Merkezi ve Sivil toplum kuruluşları ile geniş katılımlı çalışmalar yürüttüklerini ancak bu çalışmalara rağmen gerekli katılımın beklenenden az olduğunu ifade ettiler. Konuşmaların ardından Sertifika almaya hak kazanan 11 kursiyer protokol üyeleri tarafından sertifika ve hediyelerini aldılar.