Kur'anın Anlamıyla Buluşmak Platformu, Sosyal Gelişim Derneği, Çevre Eğitim ve Yardımlaşma Derneği'nin organize ettiği, Türkiye genelini kapsayan yarışmanın ilk elemeleri yapıldı. 46 ilde aynı anda yapılan yarışmanın Aydın bölümü Aydın Merkez Hatipler Camii"nde yapıldı.

Yarışmada, birinciliği Aydın Merkez Şerbetci Camii Müezzini Murat Maraşlı kazandı. Türkiye genelinde 46 il merkezinde organize edilen il finalleri için bin 355 kişinin başvurdu, ön elemelerin tüm illerde tamamlandığı bildirildi. En fazla başvurunun 208 kişiyle İstanbul'da olduğu belirtildi. Aydın il genelinde 44 kişinin başvurduğu yarışmada finale 10 kişi finale kaldı.

Jüri üyeliğini Aydın İl Müftü Vekili Necati Topaloğlu, Aydın İmam Hatip Lisesi Müdür Başyardımcısı Hüdaverdi Alkan, İmam Hatip Lisesi Emekli Meslek Dersleri Öğretmeni Kemal Güzel, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Mustafa Çalışkan ve Merkez Yeni Cami İmam Hatibi Fethullah Ari"nın yaptığı yarışmada birinciliği Aydın Merkez Şerbetci Camii Müezzini Murat Maraşlı, ikinciliği Nazilli Kanalyolu Camii İmam Hatibi Bilal Ekinci, üçüncülüğü de Halit Şahin kazandı.

Yarışma sonunda birinciye bin TL, ikinciye 500 TL, üçüncüye de 250 TL ödül verildi. Ayrıca tüm yarışmacılara Hasan Tahsin Feyizli"nin hazırladığı Feyz"ul-Furkan Kur"an-ı Kerim Meali hediye edildi.

Yarışmanın amacı “Kur"an-ı Kerim"i okuma, dinleme ve anlama kültürünü geliştirmek, güzel okuma üslubunu genç kuşaklara aktarmak, güzel okuyan yetenekleri ortaya çıkarmak, anlamı ile birlikte doğru ve güzel okumayı teşvik etmek ve ayetlerini gönüllere taşırken, okunan ilahi kelamın içerdiği mesajları akıl ve düşünce dünyasına aktarmak” olarak açıklandı./iha