Ellerinde taşıdıkları dövizlerle okul önünde toplanan öğrenci ve veliler, okulumuzu yıktırmayız diyerek yapılan işlemlerin durdurulmasını talep etti.
Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Başkanı Arzu Yetim, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan ve inşaatı devam eden 400 Yataklı Devlet Hastanesi'nin okullarına çok yakın olması nedeniyle yıkım kararı alındığını duyduklarını söyledi. Okul velilerinin alınan kararı onaylamadığını belirten Arzu Yetim, “Okulumuzun arkasında yapılmakta olan 400 yataklı hastane inşaatı yüzünden yıkılması söz konusu. Duyumlarımıza göre okulumuz çok kötü ve tenha bir yere taşınacak. Bizde buna okul öğrencileri ve velileri olarak tepki gösteriyoruz. Çocuklarımızda bizlerde çok tedirginiz. Okulumuzun taşınacak olduğu yer güvenli bir yer değil. Şu ana kadar Aydın valiliğine, İl mili eğitim müdürlüğüne ve Nazilli ilçe milli eğitim müdürlüğüne başvurularda bulunduk. Fakat sonuç alamadık, ikna edemedik aksine susturulduk. Biz istiyoruz ki okulumuz yerinde kalsın ama illaki taşınacaksa da şehitler parkının yanındaki SGK’ya ait boş alana okulumuz taşınsın çocuklarımız güvende olsun bizde huzurlu olalım istiyoruz fakat kesinlikle bunlar söz konusu değil. Okul yetkilileri ve öğretmenleri etkileyen bir durum yok. Onlar zaten kendi araçları ile gidip geldikleri için onlar bu duruma bir tepki göstermiyorlar ve sessiz kalıyorlar. Hatta bizim yaptığımız bu duruma da yapmayın diyorlar uygun görmüyorlar. İş olacağına varır diyorlar.”
“1 KİLOMETRE UZAĞA YENİ OKUL”
Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nun eğitim ve öğretimine 2003 yılında başladığını ve yeni bir okul yapılmasına bir anlam veremediklerini kaydeden Yetim, “Okulumuzun taşınma gerekçesi olarak öne sürülen okulların yanında hastane bulunmayacağına dair hiçbir yasal düzenleme bulunmuyor. Bunun yanında hastanenin hemen yanında okulumuz ile komşu Nazlı Kız Anaokulu var. Biz taşınacağız ama bu okullar taşınmayacak. Anlam veremiyoruz. Okulumuz mevcut yerinin 1 kilometre uzağında gelişmemiş ve ücra bir bölgeye taşınmasını istemiyoruz. Çünkü taşınması öngörülen okul alanı mevcut okul yerimizin çok uzağında bulunuyor. Öğrencilerin ilköğretim çağında olması nedeniyle öğrencilerin tek başına okula gitmeleri mümkün olmayacak. Tüm bunlara rağmen halen okulun taşınması söz konusu olur ise imar planında okul alanı olarak boş bırakılan Nazilli Anadolu Lisesi'nin yanındaki alana taşınmasını istiyoruz. Okulumuzun kalitesi çok mükemmel biz bunu kaybetmek istemiyoruz ve yetkililerin sesimizi duyup bize yardımcı olmalarını istiyoruz” dedi.
“VALİLİĞE VE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNE DİLEKÇE”
Nazilli Gazi Mustafa Kemal İ.Ö.O. Okul Aile Birliği yönetiminde bulunan Arzu Yetim, Ayşe Ateş ve Gülşen Akkuzu okulun yapılan hastane nedeniyle yıkılarak taşınmasını engellemek için öğrenci velilerinden toplanan 280 adet dilekçeyi Aydın Valiliğine ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne götürerek teslim etti. Vali Yardımcısı Halil Canavar ve İl Milli Eğitim Şube Müdürü Servet Taşkan ile yapılan görüşmelerde okulun yapılması düşünülen 480 metre uzaklıktaki yerin gelişmemiş ve ücra bir bölgede olduğunu belirterek, velilerin çoğunluğunun okulun söz konusu yere taşınması durumunda öğrencilerini Recebbey İ.Ö.O. veya Turan İ.Ö.O. gibi daha yakın ve merkezi bir okula göndereceklerini belirttiler.