Seda Sayan'ın gelmemesi üzerine Pazar İlçesi'nde yaptırdığı lisenin açılışı Bakan Çubukçu'nun programından çıkarıldı.

Karayolu ile Sivas'tan Tokat"a gelen Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, il girişinde il sınırlarında protokoldeki isimler ve partililer tarafından karşılandı. Tokat Valiliği'ne gelen Bakan Çubukçu, Vali Şerif Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Hükümetin eğitime verdiği önemi anlatan Bakan Çubukçu, eğitimin fiziki şartlarının hem bilgi teknolojileri bağlamında, hem derslikler bağlamında iyileştirilmesini en önemli hedef olarak belirlediklerini söyledi. Bakan Çubukçu şöyle dedi:

“7 yıllık iktidarımız döneminde eğitim alanı belki de hükümetimizin en öncelikli ve en önemli alanlarından birisi oldu. Nitekim bu önem bütçeden eğitime ayrılan payın en yüksek oranda olmasıyla da doğru orantılı. Tüm Türkiye genelinde gerçekleştirmiş olduğumuz bu eğitim hamlesi üzerine artık eğitimin daha kaliteli ve dünyayla yarışabilir düzeye gelmesi konusundaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tabii fiziki şartlar eğitim anlamında sadece okul yaparak ortadan kaldırılacak problemler değil. Mesela engellilerimiz, öğretim imkanı görebilmesi için bazı şartların daha pozitif olarak düzenlenmesi gerektiğine inandım. Kız çocuklarının okullaşmasının önünde bir takım engeller var. Temel eğitim ve zorunlu eğitim konusunda yürütülen kampanyalar kız çocuklarının temel ilköğretimde okullaşma oranını yüzde 95"e çıkarttı. Kız çocukların orta öğretimi tamamlayıp yüksek öğretime devamları gibi çok önemli başlıkları da içeriyor. Kız öğrencilerin eğitime devam edememelerinin önündeki en büyük engellerden biri de barınma sorunu. 2010 yılında Tokat"a bu yönde yatırım yapacağız.”

Valilik ziyaretinden sonra yaya olarak belediye binası ve Ak Parti İl binasına geçen Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, esnaf ve seyyar satıcılarla sohbet etti. Bahan daha sonra, 2007 yılında makamında saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Milli Piyango Genel Müdürü İhya Balak anısına yaptırılan Fen Lisesi'nin açılış programına katıldı. Bakan Nimet Çubukçu, törende yer alan Fen Lisesi öğrencilerinin arasında hatıra fotoğrafı çektirdi, öğrencilerle sohbet etti. Programda bir konuşma yapan Bakan Çubukçu okul hakkında bilgiler verdi, kurdale kesimi sonrası okulu gezdi. Tören sonrası öğretmenevinde düzenlenen öğlen yemeği programına katılan Bakan Nimet Çubukçu, daha sonra karayolu ile Ankara'ya hareket etti.

Seda Sayan GELMEDİ, AÇILIŞ PROGRAMI İPTAL OLDU

Daha önce Bakan Nimet Çubukçu'nun Tokat programında yer alan, Seda Sayan'ın Pazar İlçesi'nde yaptırdığı Ayşe Ak-Seda Sayan Çok Programlı Lisesi açılışı, iptal edildi.

Açılışa Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile katılması planlanan Seda Sayan, programının yoğun olması nedeni ile Tokat"a gelemedi. Sayan'ın gelememesi üzerine, Bakan Çubukçu"nun Tokat programında değişiklik yapıldı ve Ayşe Ak-Seda Sayan Çok Programlı Lisesi açılışı iptal edildi. Bakan Çubukçu bu konudaki soruya “Bilgi verecek bir durum yok” karşılığını verdi./vatan