Merkez Şehit Kemal Özalper Endüstri Meslek Lisesi"nde gece bekçisi dün saat 22.30 sıralarında okulun Metal Atölyesinde ses duyunca durumu polise bildirdi. Kısa sürede okula gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri Metal Atölyesinin çatısına çıkarak 3 kişiyi kıskıvrak yakaladı. Çatıdan indirilen 3 kişinin okulun Elektrik Bölümünde okuyan öğrenciler olduğu öğrenilince durum okul yönetimine bildirildi. Yanlarında çuval içinde bakırla yakalanan S.E., O.T. ve E.K. okulda öğrenci olduklarını ve atölyeye çatıdan girdiklerini itiraf ettiler.

Okul yöneticilerinin de öğrencileri tespitinden sonra 3 öğrenci yapılan üst aramalarının ardından Asayiş Şube Müdürlüğü"ne götürüldü. 3 öğrencinin yaşlarının küçük olması nedeniyle doktor kontrollerinin ardından Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Eğitim gördükleri okula hırsızlık yapmak için giren öğrencilerden birinin dışarıda gözcülük yaptığı diğer ikisinin de atölyenin camından çıkarak çatıya çıktıkları ve içeri girerek bakırları çaldıkları öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.