Her yıl okulların açılışıyla birlikte Eylül ayının üçüncü haftası kutlanan “İlköğretim Haftası” dolayısıyla tüm Türkiye"de olduğu gibi Kuşadası"nda da çeşitli etkinlikler düzenlenirken, CHP Kuşadası İlçe Yönetimi de iki gün boyunca sırasıyla tüm okullar ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkkan"ı makamında ziyaret etti.
CHP Kuşadası İlçe Başkanı ve Belediye Başkan aday adayı M. Esat Altungün"ün başkanlığındaki heyet tarafından gerçekleştirilen ziyaretler iki gün sürerken, ilçedeki tüm okulların sorunlarını birer birer dinleyen CHP"liler, ilçede yaşanan en önemli sorunun okul açığı olduğunu tespit etti.
İki günlük okul ziyaretlerinin ardından bir açıklama yapan CHP İlçe Başkanı ve Belediye Başkan Aday Adayı M. Esat Altungün, Kuşadası gibi geliri yüksek turistik bir ilçede okul açığı olmasının düşündürücü olduğunu söyledi. Mustafa Kemal Atatürk"ün geleceği emanet ettiği gençlerin eğitimine büyük önem verdiklerini vurgulayan M. Esat Altungün, “Atamızın izinde bir Türk gençliği yetiştirmek ülkemiz açısından çok önemli. Ülkemizi daha ileriye taşıyacak, çağdaş uygarlıklar seviyesine çıkaracak gençlere ihtiyacımız var. Bunun tek yolu ise eğitim. Biz de Kuşadası"nda eğitim veren okullarımızı ziyaret ederek sorunlarını öğrendik ve eğitime ne tür bir katkı sağlayabileceğimizle ilgili bilgiler edindik. 7 ay sonra kazanacağımız belediye seçimleri sonrasında eğitime azami destek vermek istiyoruz. Bu konuda bir master plan ve çeşitli projeler hazırlayacağız” diye konuştu.