Buharkent Belediyesi'nin öncülüğünde başlatılan öğrencilere ücretsiz süt dağıtımına Nazilli ve Çevresi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (Ör- Koop), Nazilli ve çevresi Kaymakamlıkları da vakıflar aracılığıyla katılıyor.
''Okul Sütü'' projesi olarak geçen yıl Aydın Milletvekili ve Ör- Koop Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ertürk tarafından başlatılan uygulamaya ilk Buharkent Belediyesi destek oldu.
Belediye Başkanı Kadri Ölçenoğlu, 2010- 2011 eğitim öğretim dönemi başından bu yana haftalık bin 100 bardak pastörize meyveli süt satın alıp Buharkent'teki ilköğretim okullarında dağıttırıyor.
Öte yandan, Buharkent Kaymakamlığı da 15 Mart itibariyle haftada 1 kez 1 bardak sütü öğrenci başına yeterli görmeyerek ''2. Bardaklar da Bizden Olsun' kampanyası başlattı.
Buharkent Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı da Ör- Koop'tan haftalık süt alıp Buharkent'teki ilköğretim okullarına dağıtmaya başladı.
Bu arada Karacasu'da her Perşembe Ataköy İlköğretim Okulu'na 178, Karacasu İlköğretim Okulu'na 80, Atatürk İlköğretim Okulu'na 236 bardak süt verildiği bildirildi.
Kuyucak'ta ise her Salı Ertuğrul Gazi İlköğretim Okulu'nda 223 ve Başaran İlköğretim Okulu'nda 192 öğrenciye birer bardak meyveli süt içme olanağı sağlandığı kaydedildi.