2009-2010 Eğitim yılı sevincini yaşamaya hazırlanan Söke"deki okullarda elektrik şoku yaşandı.
Söke"de AYDEM elektrik dağıtım şirketi elektrik borcu bulunan Cumhuriyet Anadolu Lisesi, Hilmi Fırat Anadolu Lisesi ve Özbey İlköğretim Okulu"nun elektriklerini kesti. Kontenjan kayıtlarının yapıldığı dönemde elektrikleri kesilen iki Anadolu Lisesi zor durumda kalırken, yeni eğitim yılı ile birlikte birinci ve ana sınıflarda eğitimin başladığı Özbey İlköğretim Okulu"nda da sıkıntılı anlar yaşandı.
AYDEM yetkililerinden alınan bilgiye göre; okulların uzun süredir elektrik borçlarının bulunduğu ve AYDEM tarafından okullara gerekli ödeme uyarılarının yapıldığı belirtildi.
Diğer taraftan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü"nün elektrik kesintileri ile ilgili olarak Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve Hilmi Fırat Anadolu Lisesi için Ortaöğretim Kurumları Genel Müdürlüğü"ne, Özbey İlköğretim Okulu için ise İlköğretim Okulları Genel Müdürlüğü ile Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü"ne gerekli yazıları gönderdiği öğrenildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken; “Sıkıntının kısa sürede aşılması için çalışıyoruz” dedi.
ÖDEMELER BAKANLIKTAN YAPILIYOR
Okulların elektrik borçlanmaları okul müdürlükleri ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlandıktan sonra Bakanlığın Ortaöğretim veya İlköğretim Genel Müdürlüklerinden aktarılan kaynak Mal Müdürlüğü üzerinden Elektrik Dağıtım Şirketine ödeniyor. Söke"de elektrik kesintisi şoku yaşayan Cumhuriyet ve Hilmi Fırat Anadolu Liselerinin Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Genel Müdürlüğü, Özbey Yeniköy İlköğretim Okulu"nun borcu ise İlköğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığı ile ödenecek.