Öğrencilerin farklı kültürleri tanımalarını sağlamak, Türkiye'de yaşayan diller ve lehçeleri gelecek kuşaklara aktarabilmek amacıyla verilen ‘Yaşayan Diller ve Lehçeler' dersi kapsamında Arnavutça ve Boşnakça okutulması için Millî eğitim Bakanlığı ile Trakya Üniversitesi arasında işbirliği yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu ile Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu arasında Arnavutça ve Boşnakça derslerine yönelik müfredatın hazırlanması için protokol imzalandı. Buna göre, Trakya Üniversitesi'nin Edebiyat Fakültesi Balkan Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Boşnak Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı ve Arnavut Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı öğretim görevlilerince Boşnakça ve Arnavutça öğretim programları hazırlanacak. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmasından dersler 2017-2018 eğitim- öğretim yılından itibaren ortaokullarda seçmeli olarak okutulacak.

Protokol imzası sırasında konuşan Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu, Boşnakça ve Arnavutça'ya bir yabancı dil olarak bakmadıklarını ifade ederek, "Ortak medeniyet bağımızı kuran dillerden.Bosna Hersek'te 6 bin Boşnak öğrenci Türkçe öğreniyor, biz de diyoruz ki 'Bizim çocuklarımız da onlara Dobri Dosli diyebilsin, temel seviyede onlara hitap edebilsin'. Bu da bizim açımızdan bir kültürel buluşma olarak değerlendirilecek diye ümit ediyorum" dedi.

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da seçmelerin derslerin üniversiteleri tarafından hazırlanacak olmasından gurur duyduğunu belirterek, "Misyonumuz ve açılımlarımız Balkanlar. Arnavutça ve Boşnakça'nın ders programlarının üniversitemizce hazırlanacak olması gurur vericidir" ifadelerini kullandı.