Milli Eğitim Bakanlığının (MEB), ortaöğretimdeki 79 okul türünün 15'e indirilmesi ve azaltılan türlerin programa dönüştürülmesi kararı kapsamında, birden fazla ismi bulunan okullar, tabelalarındaki isimleri teke indirmek için hazırlıklara başladı.

Okulların tabelaları tek isimli olacak ancak uygulanan programların neler olacağına ilişkin tabelalar hazırlanarak, okul içinde görülebilecek bir yere asılacak.

Değiştirilen okul türleri ders programı olacak

Birden fazla isme sahip olan okullar genellikle Kız ve Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlükleri ile Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı kurumlardan oluşuyor. İsmi birleştirilen okullarda, azaltılan türler program şeklinde devam edecek. Bu konudaki uygulamaya, 2009-2010 yılından itibaren kademeli olarak geçilecek.

MEB'in, imam hatip lisesi ile anadolu imam hatip lisesinin ''imam hatip lisesi'' adı altında birleştirilmesi kararı uyarınca okul türü sayısı 2'den 1'e düşürülen Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, konuya ilişkin imam hatip lisesi ve anadolu imam hatip lisesi müdürlüklerine de yazı gönderdi. Karar imam hatip liselerinde de uygulanacak.

SABAH