Kuyucak Horsunlu İlköğretim Okulunun standartlarının yükseltilmesi hedeflenen projenin protokolünü, Horsunlu Belediye Başkanı Mehmet Çömden, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mecit Altan Canbiter imzaladı. Horsunlu Belediyesinde düzenlenen imza töreninde Horsunlu İlköğretim Okulu Müdürü Hasan Tuna, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ramazan Gülmez ve Kaymakamlık Proje Koordinatörü Necmettin Seyitoğlu da hazır bulundu. Belediye Başkanı Mehmet Çömden, ‘Okullar Hayat Olsun’ projesi kapsamında, ortak bir çalışma yapıldığını ifade ederek “Horsunlu İlköğretim Okulunun; velilerin, mahallelinin, çevrenin hizmetine açılması, öğrenciler ve yetişkinler için hayat boyu öğrenme merkezi olmasını hedefliyoruz” dedi.

“OKULLAR 7’DEN 70’E EĞİTİM ALANI OLACAK”
Protokol töreninde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mecit Altan Canbiter, okulların kasabadan kopuk olmaması ve 7’den 70’e eğitim alanı olması gerektiğini belirterek, “Okullarımız sadece eğitim saatleri içerisinde öğrencilere yani çocuklara hizmet eden kurum olmaktan çıksın, eğitim saatleri dışında da hem çocuklara hem belde gençlerine, kasabanın insanlarına hizmet eder hale gelsin. Okulla halk buluşsun, kaynaşsın istiyoruz. Bizim 365 günde 180 gün eğitim sürecimiz var. 180 günün dışında kalan çok ciddi bir zaman var. Bizim binalarımız, bahçelerimiz, oyun salonlarımız, bilgisayar sınıflarımız ve okullardaki diğer imkânların kullanılmasını istiyoruz” dedi.

“OKULLAR, HAYAT BOYU ÖĞRENME MERKEZİ OLACAK”
Okulların; öğrenci, veli, aile okul birlikteliğini sağlamasını, hayatın merkezi olmasını ve daha güzel bir ortam oluşmasını arzuladıklarını belirten Horsunlu Belediye Başkanı Mehmet Çömden, “Sık sık okullarımıza giderek bir sıkıntıları varsa onları paylaşırız. Giderebileceklerimizi sonuna kadar gideririz. Yaptığımız bu protokolle daha iyi iler yaparak çok daha iyi hizmet vereceğimizi düşünüyorum. Bu proje ile okullarımız kısaca hayat boyu öğrenme merkezi olacak, okullarımız aynı zamanda yaşayan güvenilir ortamlar olarak düzenlenecektir. Bundan böyle herkes derslerin olmadığı zamanlarda, hafta sonlarında ve tatil zamanlarında belirli kurallar çerçevesinde okullarımızın her türlü imkanlarından faydalanabileceklerdir” diye konuştu.

20120217ay519452_01.jpg