Keşifte tutuklu sanık İşler ile tacize uğradığı iddia edilen E.Y. yüzleştirildi. Diğer mağdur E.G. ise keşife katılmadı.

Olay, geçen yılın Ağustos ayında ortaya çıktı. İddiaya göre merkezi İstanbul'da bulunan Ensar Vakfı Çorum Şubesi'ne giden ve burada derslerle ilgili kurslara katılan, vakfın yardımlarından yararlanan 16 yaşındaki E.Y. ile 15 yaşındaki E.G., vakfın eski başkanı ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Zekai İşler'in kendilerini taciz ettiğini öne sürerek şikayetçi oldu. Polis tarafından yakalanan İşler, sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından 2008 yılı Ağustos ayında tutuklandı.

Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle cinsel istismar suçundan tutuklu yargılanan İşler'e bugün Ensar Vakfı'nda keşif yaptırıldı. Çepni Mahallesi'nde bulunan Ensar Vakfı'nın Çorum Şubesi'ndeki keşif saat 14.30"da başladı ve 15.50'de sona erdi. Keşife Çorum L Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Zekai İşler, takım elbise ve kravatlı olarak jandarma eşliğinde getirilirken, tacize uğradığı öne sürülen E.Y., babası Kadir Y. ve avukatlar da katıldı. Diğer mağdur E.G. ise keşife gelmedi. E.Y., tacize uğradıkları vakıfta İşler'in kendilerine yaptıklarını tekrar anlattı. E.Y., “Perdeli bir bölüm vardı. Orada bize elle dokunuyor, kucağına oturtuyordu. Zaman zaman da porno içerikli filmler izlettiriyordu” dedi.

Mahkeme üyelerinin huzurunda yapılan keşifte tacizin gerçekleştiği ileri sürülen mutfak bölümündeki perdeli alanın olayların ortaya çıkmasının ardından kaldırıldığı iddia edildi.

RUH SAĞLIĞI BOZULDU RAPORU
Zekai İşler'in avukatı Süleyman Akdemir ise, geçen yılın Mayıs ayında İstanbul Adli Tıp Kurumu 6'ncı İhtisas Dairesi'nde E.Y.'nin ruh sağlığının bozulup- bozulmadığı yönünde muayene edildiğini belirterek geçen cuma günü E.Y. ile ilgili raporun geldiğini söyledi. Adli Tıp Kurumu tarafından gönderilen raporda, “Taciz olayı nedeniyle E.Y."nin ruh sağlığının bozulduğu” belirtildi. E.G."nin ise raporunun henüz gelmediği kaydedildi. Avukat Akdemir, rapora itiraz edeceklerini söyledi./milliyet