ABD'de bir ilkokul sınıfında yaşananlara dair şok edici iddiaların ardından soruşturma başlatıldı.

ABD'de bir öğretmen, öğrencilerin sınıfta oral seks yaptığı ve kıyafetlerini çıkardığı yönündeki şok edici iddiaların ardından açığa alındı.

California eyaletinin Oakland şehrinde Markham ilkokulunda yaşanan olaya 7-8 yaşlarındaki öğrencilerin karıştığı belirtiliyor.

İkinci sınıflara eğitim veren ve kimliği gizli tutulan erkek öğretmen polislere söz konusu eylemlerin hiçbirini görmediğini söylediği belirtildi.
Olayla ilgili soruşturma açılırken, öğretmen bu süre içinde görevden uzaklaştırıldı.
Söz konusu olaylardan birinde yarı çıplak birkaç öğrencinin sınıfta rahatsız edici davranışlar sergilediği, bir diğer olayda ise öğrencilerin oral seks yaptığı kaydedildi.

Öğrenci velilerinin mektup yoluyla olaylarla ilgili bilgilendirildiği belirtilirken, yetkili Troy Flint, "Eğer bilgiler doğrulanırsa sınıfta ciddi bir denetim boşluğu var demektir. Bunun nasıl olmuş olabileceğini araştırıyoruz. Bu bize olanaksız gibi görünüyor" diye konuştu.

Okul müdürü Pam Booker, iddiaların geçen hafta bir öğrencinin bilgi vermesi üzerine ortaya atıldığını belirtti.

Soruşturma kapsamında okuldaki tüm öğrenciler ve öğretmenler sorgulanırken, olayların geçtiği iddia edilen sınıfın öğretmeni açığa alındı.
Ancak velilerin kaygısı giderilebilmiş görünmüyor. Okulda iki çocuğu bulunan Ane Musuva, "Öğretmenlerin çocukları gerçekten izlemediğini ve onlara dikkat etmediğini bilmek beni korkutuyor. Çocuklarımın böyle bir ortamda yetişmesini istemiyorum" diyor.