İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsü"nde TKP"li öğrencilerle kendilerini “İslamcı Gençlik” olarak tanıtan bir grup arasında “Fethullah Gülen” tartışması nedeniyle kavga çıktı. Kavgada üç öğrenci yaralanırken, kavgaya müdahale eden emniyet güçleri, 30 öğrenciyi gözaltına aldı.

Son sayısında Fethullah Gülen"le ilgili bir haber bulunan Türkiye Komünist Partisi"ne yakın “Düşünce ve Eylem Dergisi”ni Beyazıt Kampüsü"nde dağıtmak isteyen grup, başka bir grubun saldırısına uğradı.

Edinilen bilgilere göre, önceki gün sabah saatlerinde derginin kampüste dağıtılmasına karşı çıkan ve kendilerini “İslamcı Gençlik” diye tanıtan grupla “Düşünce ve Eylem Dergisi” ni dağıtan öğrenciler arasında gerilim yaşandı. Dün de, TKP"li öğrencilerin başka bir bildiri dağıtmak istemesi üzerine önceki gün başlayan gerilim kavgaya dönüştü. İki grup arasında çıkan kavgada Erdem Yalçın, Emre Soylu ve Veysel Çiçek adlı öğrenciler yaralanırken, kavgaya müdahale eden polis 27 öğrenciyi gözaltına aldı. Yaralanan üç öğrenci de tedavi sonrası gözaltına alınınca sayı 30"a ulaştı.