Skandalın ortaya çıkması üzerine harekete geçen Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişleri, gizli kamerayı kimin taktırdığını bulmak için inceleme başlattı.

Kazım Karabekir Mahallesi'ndeki Mobil A.Ş.Ticaret Meslek Lisesi'nin öğretmenleri, öğretmenler odasında uzun zamandır duran, ancak, hiç çalışmayan yangın alarmının gizli kamera olabileceğini düşünerek, okul kurulu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne konunun araştırılması için başvurdu. Okul yöneticilerinin "O yangın alarmı, bu odada kamera yok" yanıtı vermesine rağmen, alarmı inceleyen öğretmenler, görüntü ve ses kaydı transferi yapabilen bir gizli kamera buldu. Skandalın ortaya çıkması üzerine kamera yerinden sökülürken, öğretmenler İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi verdi.




Gizli kamera skandalının ortaya çıkması üzerine inceleme başlatıldığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Abdulgafur Büyükfırat, konunun geniş kapsamlı araştırıldığını söyledi.

RAHATSIZLIK DUYUYORDUK
Gizli kamera olayını doğrulayan okul öğretmenleri, "Uzun zamandan beri şüpheleniyorduk, bir kez de okul kuruluna durumu söyledik. Ama bize her seferinde kamera olmadığı, duvardaki aletin yangın alarmı olduğu söylendi. Milli Eğitime bildirdik, yapılan araştırmada, duvardaki aletin gizli kamera olduğu tespit edildi" diye açıklama yaptı.

Öğretmenler odasında ortaya çıkarılan kamera olayıyla ilgili soruşturma sürerken, okul müdürü S.A.A., başka bir okula öğretmen olarak tayin edildiği ileri sürüldü. S.A.A., bu konuda açıklama yapmazken, okuldan bir yetkili, hırsızlığı önlemek amacıyla kameranın yerleştirilmiş olabileceğini, eski okul müdürünün de soruşturma kapsamında değil, kendisinden önce aynı görevde bulunan meslektaşının İdare Mahkemesi'ne açtığı davayı kazanıp, göreve iade edilmesi nedeniyle tayininin yapıldığını bildirdi.
DHA