Seminerin ilk oturumu olan 04 Şubat 2016 tarihinde başlayan programda Yaşar Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Galip Ayvat’ın “Bireysel Çabalardan Takım Olma Başarısına” konulu semineri katılımcılara verildi. Aynı gün başlayan ikinci oturumda Kültür Üniversitesi Doğru Tercih Proje Koordinatörü ve Kariyer Danışmanı Nur Erdem Özeren, “Okul Veli İletişimi ve Okullarda Kariyer Planlanması” konularında bilgilerini paylaştı.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü Maarif Müfettişleri Başkanı Oktay Deniz’in sunumuyla başlayan 3. oturumda İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İnsan Kaynaklarından Sorumlu Şube Müdürleri ve Okul Müdürlerine İnceleme ve Soruşturma Teknikleri konularında paylaşımlarda bulunuldu. Seminerin son gününde 4. oturumu ile devam edilen programa, Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, Müftü Yardımcıları Zekeriya Çamlı, Hulusi Kömürcü ve Eğitim Şube Müdürü H. İbrahim Uludağ ile birlikte katıldı. İl Müftüsü Ömer Kocaoğul tarafından verilen ve büyük ilgiyle takip edilen seminerde, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Eğitim-Öğretimden Sorumlu Şube Müdürleri ve Okul Müdürlerine, “ İnsan Yetiştirme Modelimiz” konularında bilgiler paylaşıldı.
İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre programın kapanışında yaptığı konuşmada, eğitim görevlisi hocalara, Maarif Müfettişleri Başkanı Oktay Deniz, İl Müftüsü Ömer Kocaoğul ve tüm katılımcılara teşekkür ederek plaket verdi.