BAHÇEŞEHİR'de okula gitmek için evinden ayrılan Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisi Dilara Sarıkaya ( 20), yolun karşısına geçerken bir kamyonun altında kalarak hayatını kaybetti. Kamyon sürücüsü gözaltına alındı.

Hadımköy-Bahçeşehir yolu, Enver Paşa Caddesi'nde saat 09.00 sıralarında meydana gelen olayda, Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Jeodezi ve Fotoğrametri Bölümü 2"nci sınıf öğrencisi Dilara Sarıkaya yol yapım çalışmasında kullanılan kamyonun altında kaldı. Görgü tanıklarının iddiasına göre, okula gitmek için yolun karşısındaki otobüs durağına geçmeye çalışan Dilara Sarıkaya, bu sırada yol kenarına mıcır döken Mustafa Yerdelen yönetimindeki 34 YOK 56 plakalı hafriyat kamyonun önüne geldiği sırada, kamyon da yükünü boşalttıp ilerlemeye başladı. Yaklaşık 3 metre kadar yol alan kamyon sürücüsü önünden geçmek isteyen Dilara'yı, aracın kupası yüksekte olduğu için göremedi. Bir anda kamyon altında kalan Dilara Sarıkaya, kurtarılamadı.

Polis olayla ilgili inceleme başlatırken kamyon sürücüsü Mustafa Yerdelen de gözaltına alınarak Bahçeşehir Polis Merkezi'ne götürüldü. Kamyon sürücüsü Yerdelen, karakolda verdiği ifadesinde genç kızı hiç görmediğini, görenlerin bağırmasından sonra durduğunu söyledi. Sorgusu tamamlanan kamyon sürücüsü daha sonra Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.

20 yaşındaki Dilara Sarıkaya'nın cesedi ise incelenmek üzere Adlı Tıp morguna götürüldü

DHA