AYDINPOST ÖZEL-Aydın İl Genel Meclisi Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Erdinç Çeliksoy"un CHP"li Meclis Üyesi Semra Konaklı"ya yönelik çıkışına Konaklı"dan yanıt geldi.

Aydınpost"a yazılı açıklama yapan CHP"li Konaklı, “Halkın hakkını aramak şov yapmak demek midir?” dedi.

Semra Konaklı, “Biz il genel meclisine halka hizmet etmek için ve onların haklarını korumak için seçildik. Niyetimiz basında boy göstermek ve şov yapmak olsaydı başka bir meslek seçerdik. Demokrat Parti"den AKP"ye geçen sayın Erdinç Çeliksoy, Milli Eğitim Komisyon Başkanı olduğunda acaba kaç kez toplantı yapmış ve çalışma için biz komisyon üyeleriyle bir araya gelmiştir? Bir basın mensubunun sorusuna, "2007"de Umurbey İlköğretim okuluna 12 dersizli 540 bin YTL ayrılmış mıydı?" sorusuna hayır diyebilen ve 2007 bütçesini bile hatırlayamadığı için kullandım o "unutkan" sözcüğünü” diye konuştu.

CHP"li Konaklı ayrıca, “Şimdi değerli Aydın Halkına soruyorum? 1980-1981 yılında 5 derslikle faaliyete geçen ve hala sobayla ısınmakta olan bodrum katında ders görmeye çalışan ve bu nedenle 2005'de Özel İdareye Belediye Başkanı ve 100 veli imzası ile başvurulan bir okul için 10 Kasım 2006 da önerge vermem şov yapmak mıdır? Yoksa görevimi yerine getirmek midir? 2007 bütçesinin Milli Eğitim bütçesinin 2.maddesinde Umurbey İlköğretim okuluna 12 derslikli 540.000 YTL ayrıldığındaki sevincimi anlatamam. 2007 Bütçesinin alt bölümünde geçen Merkez Ticaret odası için ise 1YTL ayrılmıştı. Tabi ki muhalefet olarak bu işi takip etmemek olmazdı. Ayrıca bu okul 2003'te yapılmış,diğerine göre yeni bir okuldu. Şimdi Aydın halkına soruyorum hangisinin öncelikle yapılması elzemdir?” dedi.

 

Her okul benim için sevinç kaynağıdır!

 

Kendisinin de bir öğretmen olduğunu ve her yeni okulun kendisini mutlu edeceğini hatırlatan Semra Konaklı, “2 Haziran 2008"de oturumda 4. gündem maddesi olarak şöyle bir konu geldi. Gelenbe İlköğretim Okulu, Merkez Umurlu İlköğretim okulu, Merkez Emel Uşaklı İlköğretim Okulu ile Anadolu Kız Meslek Lisesi"nin yapımı işinin hak ediş ödemeleri yapılmış olup, artan 198 bin 586 YTL"nin Merkez Ticaret Odası İlköğretim Okulu"nun eksik kalan ödeneğinin tamamlanması konusu Milli Eğitim Komisyonuna havale edildi. Ben bu arada söz isteyerek tekrar Umurbey"in akibetini sordum. Bana da bu okulu Toki"nin yapacağı, hatta 24 derslikli olacağı söylendi. İyi takip edeceğiz o zaman diyerek yerime geçtim. Daha sonraki günlerde Sayın Çeliksoy, beni arayarak çok işi olduğunu, bunda önemli bir şey olmadığını, komisyon olarak gitmenin gereksiz olduğunu söyledi. Ben de gidip görelim diye ısrar ettim. Ben gider görüşürüm dedim. İl Milli Eğitim Müdürüne gittim. Kendisinin Ankara"da olduğunu söylediler. Sayın Beytullah Eser ve bir başka müdür yardımcısı ile görüştüm ve aldığım bilgi aynen şöyleydi. Semra Hanım, TOKİ bu okulu yapmaya Ağustos"ta başlayacak ve önümüzdeki yıl öğretime açılacak. Yine takipçi olacağımızı söyleyerek diğer okul onarımlarından artan paranın buraya aktarılması için mantığımızı kullanarak olumlu oy kullandık. Ve sabırla bekleme başladık. Ağustos ayı geldi, geçti. Eylül ayı da geldi. Tabi ki okulun yapılacağı yerde yeller esiyordu. İnternete girerek Toki"nin ihale tarihine baktım. Ne göreyim? Aydın Merkez umurlu Mevkii İlköğretim Okulu-24. Nazilli Kemer Lise-32 İhale Tarihi: 20.11.2008 Saat. 14.30. Sayın Erdinç Çeliksoy da bu bilgiyi 1 Eylül 2008 birleşiminde benden öğrenmiş oldu” dedi.

 

Seviyesiz bulduğunu açıkladı

 

Kendisine “Eli ayağı dolaştı, gülünç duruma düştü” ya da “Bu bayan basında boy göstermeyi seviyor” gibi ifadelerde bulunan Çeliksoy"u "Seviyesiz"likle suçlayan Semra Konaklı, kullandığı "unutkan" sözcüğünü ise masum bulduğunu açıkladı.

Konaklı, “Değerli Aydınlılar, ben laf olsun diye hiçbir zaman ortaya çıkmam. Bilmediğim konuda da asla konuşmam. Haklıysam da hakkımı sonuna kadar ararım. Benim şov yapmaya da boy göstermeye de hiç niyetim yok. Kendileri konuşup birbirlerini alkışlarken şov olmuyor da, biz muhalefet görevimizi yapınca mı şov oluyor? Neyse, Umurlu halkı, Umurbey İlköğretim Okulu veli ve öğrencileri ile bizler umutla okulun yapılmasını bekliyoruz” diye konuştu.