Okul Sütü programının Bakanlar Kurulu kararı ile yürütüldüğünü ve hazırlanan Okul Sütü Uygulama Tebliği doğrultusunda süt dağıtımlarının yapıldığını açıklayan İl Müdürü Salih Köksal, “Avrupa ülkelerinde ortalama yıllık kişi başı süt tüketimi 90-100 litre arasında iken ülkemizde kişi başı süt tüketimi ancak 20-30 litre arasındadır. Bu projenin amacı daha sağlıklı nesiller için süt tüketimimizi arttırmak amacıyla ilköğretim okulu öğrencilerine dengeli beslenme suretiyle gelişme oranlarının arttırılması ve mevsimsel süt arzı fazlalığının değerlendirilerek üretimde istikrarın sağlanması için uzun ömürlü kutu süt dağıtımı yapmaktır” dedi.
“DENETİMLER DEVAM EDECEK”
Okul Sütü programının başladığı ilk günden itibaren Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak konuyu yakından takip ettiklerini açıklayan Köksal, “Okul Sütü programının ilk gününden bu yana ilimiz genelindeki okullarda dağıtılan sütlerden düzenli olarak numuneler alınarak analizleri yapılıyor. Mayıs ayı sonuna kadar devam edecek program kapsamında bu denetimlerimizi sürekli olarak devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.
“GÜNDE İKİ BARDAK SAĞLIKLI SÜT İÇELİM”
İnsan beslenmesinde önemli bir yeri olan sütün büyümeyi, fiziksel ve zihinsel gelişmeyi sağladığına işaret eden Köksal, şunları söyledi: “Kemikleri sertleştirir, hücreleri onarır, bağışıklık sistemimizi geliştirir. Okul çağının büyüme ve gelişmenin en hızlı olduğu ve yaşam boyu sürebilecek davranışların büyük ölçüde oluştuğu çok önemli bir dönem olduğu düşünüldüğünde okul çağındaki çocukların yetersiz ve dengesiz beslenmeye bağlı olarak bazı sağlık sorunlarıyla karşı karşıya olduğu bir gerçektir. Bu durum ekonomik yetersizlikten çok bilgi eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Ailelerin beslenme konusundaki tutumu çok önemli olup bu konuda gerekli duyarlılığın gösterilmesi gerekmektedir. Süt küçük çocukların sağlıklı ve yeterli beslenmelerinde önemli bir faktör konumundadır. Bu durumu değerlendiren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Ulusal Süt Konseyi ‘Okul Sütü Akıl Küpü’ projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında Türkiye genelinde 32 bin 574 okulda 7 milyon 185 bin 21 öğrenci 2 Mayıs tarihinden itibaren her gün sütle buluşuyor. Aydın genelinde eğitim ve öğretim gören 78 bin 332 öğrenciye de her gün kutu süt dağıtılıyor. Sağlıklı nesiller için, sağlığımız için günde iki bardak sağlıklı süt içelim”

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg