BİNGÖL"de çocuğunu itfaiyenin yangın söndürme aracı ile evden aldırıp yaz okuluna gönderen Belediye İtfaiye Müdürü Ayhan Kişeçok, görevinden alındı.

Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürü Ayhan Kişeçok, izinli olduğu sırada itfaiyede görevli memurları telefonla arayarak oğlunun evden alınıp yaz okulu için Düzağaç İlköğretim Okulu'na bırakılmasını istedi. İtfaiye görevlileri yaklaşık 5-6 kilometre uzaklıkta bulunan Kişeçok"un evinden çocuğu aldı. İtfaiye aracının şehir içinde dolaştığını gören Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sezgin aracını durdurarak, içerideki çocuğun kim olduğunu sordu. Araçtaki görevliler de müdürleri Kişeçok'un çocuğu olduğunu, onun talimatı ile evden alıp okula bırakacaklarını söyledi.

Bunun üzerine hemen soruşturma başlatan Başkan Yardımcısı Ali Sezgin, o gün görevli tüm itfaiye personelinin savunması aldı. Yapılan araştırmada Kişeçok'un devamlı olarak bu şekilde çocuğunu alıp bıraktığı tespit edilince görevinden alındı. Kişeçok'un yerine Gıyasettin Gürsaçtı'nın itfaiye müdürlüğüne atandığı belirtildi.