Yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla Kuşadası'nda öğrenim gören öğrencileri her türlü kötü alışkanlıklardan ve suç ortamından korumak için ''polis abla'' ve ''polis abi'' uygulaması başlatıldı.
Kuşadası Kaymakam Mustafa Esen yeni eğitim-öğretim yılında okul önlerinde alınan asayiş uygulamalarıyla ilgili bir basın toplantısı düzenlendi. Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek ve Kuşadası Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkan"ın da katıldığı toplantıda aldıkları kararları açıklayan Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası"nda bulunan tüm ilköğretim ve lise önlerinde ''polis abi'' ve ''polis abla'' uygulaması başlattıklarını söyledi.
Kuşadası"ndaki okul önlerinde görev yapacak polis memurlarının yapacakları görevle ilgili olarak hizmet içi eğitimden geçirildiklerini kaydeden Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, '' Okul önlerinde görevlendirilen personel, okul yöneticileriyle sürekli diyalog halinde olacak, okul giriş çıkışlarını takip edecek. Okul ile alakası olmayan şahısları okul önlerinden uzaklaştıracak. Gördükleri şüpheli şahısların kimlik sorgulamalarını yapacak. Çocuklara uyuşturucu ve bunun gibi kötü alışkanlıklar edindirerek onları suça sürükleyen kötü niyetli şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar yürütecek “ dedi.