Okul Öncesi Eğitim Şenlikleri kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, anaokulları müdür ve müdireleri, Kafkas kıyafetli bir kız bir erkek öğrencinin Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız ve Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık"ı makamında ziyaret etti.
Ziyarette konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, “2004 yılından buyana okul öncesi Genel Müdürlüğümüzce toplumun dikkatini çekmek ve önemini anlatmak amacıyla tüm ülke genelinde yapılan ve bu yıl ise 23-31 Mayıs tarihleri arasında “Okul öncesi şenlikleri” başlamıştır. Bu yıl ilçemizde bulunan tüm anaokulları ve ana sınıflarının katılımları ile ilçe genelinde çeşitli kutlamalar ve gösteriler düzenlenecektir” dedi.
İlçe Kaymakamı Caner Yıldız da, “Nazilli"de okul öncesi eğitimin düzenli bir şekilde verilmesi anaokullarımızın ve sınıflarının sayılarının çoğaltılması en büyük hedefimizdir. Aydın il genelinde okul öncesi eğitim oranı yüzde 39 iken Nazilli"de bu oran şu anda yüzde 80 dir. Bizim tek hedefimiz ise bu oranı yüzde yüz yapmaktır. Biz bunun çalışmalarını yapıyoruz. Önümüzdeki yıl Nazilli"de 250 öğrenci kapasiteli yeni bir anaokulu yapmayı planlıyoruz. Bunun da çalışmalarına başladık” diye konuştu.
Belediye Başkanı Haluk Alıcık ise, kendisini ziyaret eden heyete teşekkür ederek, şunları söyledi: “Ben eski bir eğitimci olarak sizlere gönülden destek vermekteyim, eğitimin küçük yaşlardan başladığı kanaatindeyim. Nazilli"mizin geleceği olan gençler bu tür şenliklere katıldığında eğlenme amacıyla düşünülmemeli aslında sosyal faaliyetlerde kabiliyet kazanmaktadırlar. Bu sebeple geleceğimiz çocuklarımız için Belediye olarak elimizden geleni yapacağız”