Siverek ilçe merkezindeki Şair İbrahim Rafet Caddesi'nde bulunan bir ilköğretim okulunda geçen yıl müdür başyardımcısı olarak görevlendirilen M.H., Mersin'de gözaltına alındı. Bomba yüklü aracı çekiciye yüklettiren kişi olduğu iddia edilen M.H.'nin bu suçlamayla gözaltına alınması Siverek'te herkesi şoke etti. Eşi de Diyarbakır'da öğretmenlik yapan 3 çocuk babası M.H.'nin çevresinde sakin bir kişi olarak tanındığını söyleyen meslektaşları ve kendisini tanıyanlar Gaziantep'teki terör saldırısıyla ilgili gözaltına alınmasına şaşırdı. Bayram tatili nedeniyle görev yaptığı okulundan ayrılan M.H.'nin yakın çevresine, Mersin'de yakınlarıyla bayramlaştıktan sonra üniversiteyi kazanan oğlunun kaydını yaptırmak için İstanbul'a gideceğini söylediği öğrenildi.

GÖZALTI SAYISI 14 OLDU

Vali'nin yaptığı açıklamanın ardından son gelen bilgiye göre 1 kişi daha gözaltına alındı. Antep'te gözaltı sayısı 14E yükseldi.

Ata, Gaziantep Kent Konseyi'nde yaptığı konuşmada, Ramazan Bayramı'nın ikinci günü Karşıyaka Polis Merkezi yakınlarında patlayan bombanın, Gaziantep'te bayramı yasa çevirdiğini, 4'ü çocuk olmak üzere 9 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve bunun derin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.