Bolu'da lisenin bir bölümünün sahibi olduğu arazide bulunduğunu iddia eden vatandaş, tel örgüyle okulun giriş yolunu kapattı. Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi'nin bir bölümünün arazisinin üzerinde bulunduğunu öne süren Hamza Malkoç, okul yönetimini protesto etmek amacıyla 2 metre uzunluğundaki tel örgüyü lisenin giriş yolundaki duvarlara sabitledi.

Malkoç, gazetecilere yaptığı açıklamada, kadastro çalışması yapılırken arsasının okulun giriş yolunun bulunduğu alana kaydırıldığını öne sürdü.

Okulun arazisinin de bahçesinin bulunduğu alana kaldırıldığını ileri süren Malkoç, ''Durumu Milli Eğitim Bakanlığı'na anlattım. Bakanlık problemi gördü ve 'düzeltilsin' diye yazılı talimat verdi. Yol olayı Bolu Belediyesi Encümeni'ne girdi ve oradan düzeltme kararı çıktı. Valilik onay verdi. Yalnız Milli Eğitim müdür muavini 2 senedir engelliyor. 2 senedir işleri yürütmüyor ve sümen altı ediyor'' dedi.

Malkoç, okulun yetkililerine arsasını çevirmek istediğini anlattığını belirterek, ''O da bana 'ne yaparsan yap, kendimize yukarıdan yol yaparız' dedi. Ben de geldim, arsamın olduğu bölgeyi tel örgüyle kapattım'' diye konuştu.

'60 YIL ÖNCESİNE DAYANIYOR'

Gelişme üzerine Bolu Milli Eğitim Müdürlüğü'nden bir açıklama yapıldı.

Olayın 60 yıl öncesine dayandığını söyleyen Milli Eğitim Müdür Vekili Zekeriya Ünalan, şunları söyledi:

''Okul girişindeki arazinin kendine ait olduğunu belirterek, çözüm yolu için Milli Eğitim Müdürlüğümüze geliyor ve takas kararı çıkarıyor. Takas kararında da herkesin üzerine düşen bedeli ödemesi öngörülüyor ama bu sürede takdir edersiniz ki devletin akşamdan sabaha nakit ödemesi mümkün değil. Nakdi ödeme yapılmadığı için de para ödenmediği gerekçesiyle yolu kapatmak istiyor.''

'YENİDEN AÇILACAK'

Arazisinin sınırlarına tel örgü çeken Malkoç'un okula girişi önlediğini ileri süren Ünalan, emniyet görevlilerinin yolu yeniden açacaklarını sözlerine ekledi.