Bir lisede yaşanan çete savaşlarını anlatan "Adab-ı Muaşeret" filmi yarın vizyona giriyor. Filmde iki sevgiliyi oynayan Tarık Ündüz ve Yıldız Asyalı iddialı..

Başrol oyuncularından Tarık Ündüz ve Yıldız Asyalı Günaydın'a verdikleri röportajda; "Adab-ı Muaşeret" sadece bir okul filmi değil. Aşkı, aile ilişkilerini ve büyüme sancılarını da anlatıyor. Diğer gençlik filmlerine göre daha gerçekçi,' dedi.

Başrollerinde Salih Kalyon, Hasibe Eren, Yıldırım Öcek, Yıldız Asyalı ve Tarık Ündüz'ün rol aldığı 'Adab-ı Muaşeret' adlı gençlik filmi yarın vizyona gidiyor. Çete savaşları arasında filizlenen bir aşkı konu eden filmin senaryosu gerçek bir olaydan esinlenilerek yazılmış. Filmin yapımcıları, 'Adab-ı Muaşeret'in, Türkiye'de şimdiye kadar yapılan gençlik filmlerinden çok daha farklı olduğunu iddia ediyor. Afişlerinde '3 yanlış, 1 doğru eder mi?' diye soran filme bakalım sinemaseverlerin notu kaç olacak? 'Adab-ı Muaşeret'te iki sevgiliyi oynayan Tarık Ündüz ile Yıldız Asyalı filmin perde arkasını anlattı.

* 'Adab-ı Muaşeret'teki rolünüzden bahseder misiniz?
Tarık Ündüz: Canlandırdığım Aykut karakteri, içinde farklı duyguları barındıran biri. Aykut, babası okul müdürü olduğu için ciddi bir disiplinle büyümüş. Ayrıca içinde anne özlemi, baba sevgisi ve aşkı da barındırıyor. Bence bu da karakteri çok yönlü yapıyor.
Yıldız Asyalı: Filmde kızlar çetesinin başı Zeynep'i oynuyorum. Gerçek bir hikayeden esinlenerek oluşturulan bir senaryomuz var. Yapımcımızın eşi, lise yıllarında gerçekten 'Adab-ı Muaşeret' çetesinin başındaymış. Yani Türkiye'de böyle gençlik çeteleri var. Ayrıca doğal oyunculuklarla da gerçeğe çok yakın bir film oldu diyebilirim.

* Bu yapım için daha önce çekilen gençlik filmlerinden farklı olduğu yazıldı.
T.Ü.: Farklı olup olmadığını seyirci söyleyecektir. 'Adab-ı Muaşeret', sadece bir okul filmi değil. Aynı zamanda aşkı, aile ilişkilerini ve büyüme sancılarını da anlatan bir film.
Y.A.: Vurgulanmak istenen olaylar, diğer gençlik filmlerine göre çok daha doğal şekilde ifade ediliyor! Hem güncel hem de sanatsal bir çalışma oldu.

* Türkiye'de oyuncu olmak kolay değil. Siz sanatçı ailelerden geliyorsunuz, bunun zorluklarını ne kadar yaşadınız?
T. Ü.: Oyuncu bir aileden geldiğim için bu tip şeyleri yaşıma göre daha erken gördüm. Her meslekte olduğu gibi bu işin de zorlukları var. Ama o kadar severek yapıyorum ki; bunlar işin tuzu biberi oluyor.
Y. A.: Türkiye de hiçbir şey kolay değil.
Ailemin sanatçı olması çok büyük şans. Hiçbir konuda baskı görmüyorum. Öte yandan mesleğimi sadece para için yapmıyorum. Dolayısıyla da seçici olmam lazım, öteki türlü ruhum tatmin olamaz.

EMEKLEME DÖNEMİNDEYİM
* Kariyerinize yurtdışında devam etmek ister miydiniz?
T.Ü.: Yaptığım işlerle yurtdışında da başarı elde etsem ne güzel olur! Ama henüz emekleme dönemindeyim. Kendimi geliştirdikçe daha iyi şeyler olacaktır.
Y.A.: Müzik de oyunculuk da her şekilde hayatımda olmaya devam edecek. Bu yurtdışında da neden olmasın?

* Filmde küfür ve argo esprilerin olmadığı söyleniyor. Sizce küfür ve belden aşağı espriler bir filme veya tiyatro oyununa bayağılık mı getiriyor? Mesela 'A.R.O.G', 'G.O.R.A' veya 'Recep İvedik'...
T.Ü.: 'Adab-ı Muaşeret' bu filmlerden çok farklı. Bence hepsi kendi kulvarında değerlendirilmeli.
Y.A.: Sözünü ettiğiniz filmler bizim tarzımızda değil ama onlar da başarılı. Bu tarz espriler bayağılık getirmiyor ama abartılı anlatımdan kaçınılması gerekiyor. Komik olmak için küfüre gerek yok. 'Recep İvedik' ve 'A.R.O.G'un tarzı komedi, biz ise romantik komedi yaptık.

* Filmde Salih Kalyon, Hasibe Eren, Yıldırım Göcek gibi tecrübeli isimler de var. Onlarla oynamak nasıl bir duygu?
T.Ü.: Salih Ağabey babamı canlandırıyor. Ayrıca dedemin vefatında da bana çok destek olmuştu. 'İyi ki babamı Salih Ağabey oynamış' diyorum. Onunla tanıştığım için mutluyum. Ayrıca sahnelerimiz de keyifli geçti. Çok güldük, çok eğlendik.
Y.A.: Böyle tecrübeli isimlerle bir filmde birlikte rol almak büyük bir şans! Doğru seçimler yapıldığına inanıyorum. Tarık'la da gerçekten çok uyumlu çalıştık.

DEDEM BENİM TEK ROL MODELİM
* Rahmetli dedeniz Gazanfer Özcan, oyunculuğunuz konusunda sizi nasıl yönlendiriyordu?
Dedemden gerçekten çok şey öğrendim. Ama bu durum onun beni yönlendirmesiyle değil de, onu her yönüyle tanımamla oldu. Sadece oyuncu kişiliğiyle değil bütün hayatıyla benim tek rol modelim.
Şu anda Avrupa Yakası'nda Gönül Ülkü Özcan rol alıyor. Sevenleri onun sağlık durumunu da merak ediyor. Dedemin ölümünden çok sarsıldı. Ailece ona destek olmaya çalışıyoruz.

* İstanbul Çocukları' adlı dizide de rol alıyorsunuz. Biraz bahseder misiniz?
Dizide canlandırdığım Atakan'ın yere sağlam basan ve doğruların peşinden giden bir adam olması çok ilgimi çekiyor. Yapım ekibimizle de çok sıcak bir iletişimimiz var.

* İleride, diğer aile fertlerinin de rol alacağı 'Kuruntu Ailesi' gibi bir dizi yapmak ister miydiniz?
Dedemsiz bir 'Kuruntu Ailesi' olabileceğine hiç inanmıyorum...