Antalya’da 390 binin üzerinde öğrenci karne alırken, mezunları diploma heyecanı sardı. Bazı okullarda diploma karşılığı bağış istenmesi ise hem öğrencileri hem de velileri isyan ettirdi. Okul yönetiminin diploma karşılığı 100 lira talep ettiğini iddia eden Antalya Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ni ’okul birincisi’ olarak bitiren bilgisayar bölümü mezunu İlker Yusuf Alkız, bunun haksızlık olduğunu, ödül beklerken borçlu çıkartıldığını söyledi.
 
BAŞBAKAN ’VERMEYİN’ DİYOR
Okul yönetiminin diploma karşılığı istediği 100 liralık bağışın, oğlunun okul birincisi olması nedeniyle 50 liraya indirildiğini söyleyen 48 yaşındaki Mustafa Alkız, "Ben bu parayı vermek istemiyorum. Başbakan Erdoğan ’Okula para vermeyin’ diyor. Okulu birincilikle bitirmiş bir çocuğu ödüllendirecekleri yerde para istiyorlar. Mesele para vermek değil. Bu parayı veremeyecek durumda olan çok veli var. Okulun yardıma ihtiyacı varsa Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yardım istesin" diyerek tepki gösterdi.
 
Okul Müdürü Metin Kınacı’dan plaket alan, Kepez Belediyesi’nce de bisikletle ödüllendirilen oğlunun diploması için okula 50 lira bağış yaptığını dile getiren Mustafa Alkız, yetkililerin bu soruna çözüm bulmasını istedi.
 
DİPLOMA PARASI DİYE BİRŞEY YOK
İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ise diploma karşılığı bağış istendiği yönündeki iddiayla ilgili şunları söyledi:
 
"Öyle bir ihbar duymadım. Okullarımızda diploma parası diye bir para alınması söz konusu değil. Sadece okul aile birliklerine veliler her türlü bağışta bulunabilirler. Diploma parası diye bir para yok. Hiçbir okulumuzdan da böyle bir para istendiğine şahit olmadım. Bana da böyle bir ihbar gelmedi. Veliler bize yazılı müracaatta bulunurlarsa bir müfettiş görevlendirip inceletiriz. Bize gelen herhangi bir müracaat yok. Bize yazılı başvuruda bulunsun veliler. Bize rahatlıkla gelebilirler. Kapılarımızın sonuna kadar açıktır."