''Kapadokya Caz Günleri'' etkinlikleri kapsamında, perdesiz gitar ve bağlamayı icat ederek, dünya müzik literatürüne giren ünlü müzisyen Erkan Oğur, Nevşehir Üniversitesinde söyleşi düzenlendi.

Oyuncu İpek Erdem ve yapımcı Elif Kayaman'ın girişimleriyle gerçekleştirilen Kapadokya Caz Günleri'nin ikinci gününde, Oğur, üniversitenin Meslek Yüksekokulu'nun konferans salonunda öğrencilerle bir araya geldi.

Video konferans sistemi ile aynı anda İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda da izlenen söyleşide, ünlü müzisyen Oğur, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

''Ben öğretmen değilim'' diyerek sözlerine başlayan ve öğrencilere bazı nasihatlerde bulundu. Bol bol okumalarını, okuduklarını anlamalarını tavsiye eden Erkan Oğur, müzisyenler İlkin Deniz ve Turgut Alp Bekoğlu ile kurduğu ''Telvin'' grubunu da anlattı.

Müziği seven biri olduğunu yarım asırdır müzikle ilgilendiğini belirten Oğur, ''Telvin'' gurubu ile özellikle doğaçlama müzik yaptığını ve müziği notaya göre yapmadıklarını aktardı.

Yaptığı müziği ''Telvin'' ile anlatmaya çalıştığını ifade eden Oğur, Elazığ yöresine ait folklorik eserler de seslendirdiğini kaydetti.

Oğur, müziğin bir bütün olduğuna inandığını belirterek, klasik, Türk Halk ve Sanat Müziği, blues, elektronik ve belgesel müzik türlerini de incelediğini, soyut manada müziğin yerinin, yurdunun olmadığını söyledi.

Oğur, ''Her türlü müziği, inançlı ve dürüstçe oldukça, yanlış da yapılsa kabul ederek dinlerim. Müzik bir enerji biçimidir. Müzik bir okuldur. Siz açıksanız, siz isterseniz o kendini size öğretir'' dedi.

Yaklaşık 2 saat süren söyleşide, oyuncu İpek Erdem de dinleyiciler arasında yerini aldı.

Etkinlikler, caz konserleri ve cazın usta isimlerinin katılacakları söyleşilerle, 12 Aralık'a kadar devam edecek.

A.A.