Şikayetvar’ın haberine göre: Bankaya otomatik ödeme talimatı veren OGS sahipleri, çileden çıkaran borçlarla karşı karşıya kalıyor. Bankalar, kredi kartını yenileyen veya bakiyesi yetersiz olan vatandaşların OGS cihazını iptal ediyor. Bu durumdan haberleri olmayan sürücülerin yaptığı geçişler ise kaçış geçiş sayılıyor ve 500 TL’den 2 bin TL’ye kadar ceza kesiliyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından cezaların da kendilerine ulaştırılmadığını iddia eden şikayetçiler, şans eseri durumu fark ettiklerini belirterek, ödedikleri ücretlerin iadesini talep ediyor.

Mağdur olduklarını ifade eden sürücüler, şikayetlerini şöyle aktardı:

“Haberim olmadan OGS cihazım iptal edildi 1500 TL ceza kestiler”

“Banka haberim olmadan Nisan 2013' de 057**216 etiket numaralı OGS cihazımı iptal etmiştir. Bu nedenle hiçbir bilgim olmamasından kaynaklı 25/05/2013-18/01/2014 tarihleri arasında yapmış olduğum gişe geçişleri Kaçak geçiş olarak kabul edildiğinden ötürü 1500 TL civarı ceza yedim ve bu durumdan da maalesef şans eseri haberim oldu. Bu konunun çözümü için acilen tarafıma dönüş yapılmasını istiyorum. İnsanları neden bu kadar mağdur edip bilgi vermeden işlem yapıyorsunuz?”

“OGS cihazımın kara listeye girdi 1258 TL borç çıkardılar”

“Banka satın almış olduğum 05292011** etiket numaralı OGS cihazımdaki otomatik ödeme talimatını haberim olmadan iptal ettiler. Yenilenen kredi kartım nedeniyle ve cihazımın kara listeye alınması hakkında bilgilendirilme yapılmadığından karayollarından 1258 lira ceza yedim. İndirim yapacaklarını ve 1000 liraya inebileceğini söylediler. Ayrıca kağıt da gelmedi 7 ay sonra belge gönderilirmiş. Bununla birlikte bakiye olmasına rağmen yeniden 165 lira ceza kestiler. Müdürlüğü aradığımızda da bir aksilik olabildiğini bildirdiler, şikayetçiyim.”

“Ücretin iade edilmesini talep ediyorum”

“Bankadan almış olduğum OGS tarafıma bilgi verilmeden iptal edilmiştir. Buna istinaden ücretli otoyol ve köprülerden yapmış olduğum geçişler cezalı olarak kayda geçmiştir. Tarafıma yansıtılan tutar 932,25 TL’dir ve yansıtılan ceza tutarının düşülüp, adıma kayıtlı olan OGS'nin aktif bir şekilde tarafıma iadesini bankadan talep ediyorum.”

“OGS'ye otomatik ödeme yapılmamış 500 TL ceza yedim”

“Bankadan aldığım OGS cihazımı bağladığım kartımı yine aynı bankadan başka kartlarım olduğu için iptal ettim ve tüm bağlı bulunan karttan ödemelerin de diğer karta transferi için talimat verdim. Maalesef kart iptal olmuş ve OGS ödemeleri yapılmadığı için ben sıkça kullanmamakla birlikte 500 TL cezalı ödeme yaptım ve yeni bir OGS cihaz için 75 TL ödedim. Şubeme yazılı dilekçe verdim. Aldığım cevap Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından iptal edilmesi istendi yönünde oldu. Ben de bankanın ödeme yapmadığı için bu talimat geldiğini söyledim. Biz bir şey yapamayız diyerek müşteri hizmetleri numarası verdiler. Yapmadıkları işin cezasını da ben 500 TL ödeyerek düzeltmek zorunda kaldım. Bu işin düzeltilmesini istiyorum."

“OGS bakiye yetersizliği nedeniyle ceza kesti”

"Bu işlemlerden bilgim olmadığından İstanbul Çamlıca-Sultanbeyli gişeleri arasında kaçak geçiş cezasına (127,5 TL) maruz kaldım. Bu cezanın normal geçiş ücretine dönüştürülmesi için OGS hesabının tekrar aktifleştirilmesini veya yeni bir OGS'nin aynı plakaya açılması gerekmekteydi. Ancak bu iki işleminde mümkün olmadığı belirtildi ve cezayı ödemek durumunda kaldım.”