24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Atay, “Karanlıkları aydınlatan, milletimizin yol göstericileri değerli öğretmenlerimiz. 24 Kasım Öğretmenler gününüzü kutlar, sağlık, esenlik ve huzur dolu günler dilerim. Emekliye ayrılmış olan öğretmenlerimize sağlıklı uzun ömürler diler, vefat etmiş olanlara Allah'tan rahmet dilerim.

Bu gün vesilesi ile teröre kurban verdiğimiz şehit öğretmenlerimizi de saygı, şükran ve minnet duygularımla anıyorum” dedi.

Öğretmenlerin kutsal bir mesleği icra ettiğinin altını çizen Atay, “Ülkemizin geleceği gençlerimiz, sizlerin sabır gerektiren özverili çalışmalarınızla eğitiliyor. Hangi işi yaparsak yapalım, mevki ve makamımız ne olursa olsun, sizin işiniz hepimizin işinden daha üstün, mevkiiniz daha yüksek! Çünkü bu işleri sizlerin verdiği bilgilerle yapıyor, bu mevkilere sizlerin eğitimi sayesinde geliyoruz. Bu bilinç içerisinde diyoruz ki; sizlerin huzur ve mutluluğu için ne gerekirse yapmaya hazırız. Her türlü öneri ve isteklerinizi yerine getirmek bizim için en öncelikli iştir. Öğretmenler gününüzü tekrar kutlar, sağlık ve mutluluklar dilerim” diye konuştu.