Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk Nazilli"de öğretmenlerin sorunlarını dinledi. Beşeylül İlköğretim okulunda öğretmenlerle bir araya gelen Ertürk, öğrenci kayıtları ile birlikte okullarda sık sık yaşanan sorunları değerlendirdi. Ertük"e Belediye Başkanı Aytekin kaplan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Eker ve AK Parti Nazilli İlçe Başkanı Ali Ertürk eşlik etti.
Beşeylül İlköğretim Okulunun bahçesinde yapılan toplantıya Okul Müdürü Mehmet Batur başta olmak üzere okulda görev yapan 50 civarında öğretmen katıldı. Öğretmenler, velilerin öğretmen seçme hakkı olduğunu savunarak 28 ağustos tarihinde yapılacak olan E-kayıt sisteminin uygun olmadığını belirttiler. Ayrıca oklularında yaşadıkları sorunlardan da söz eden öğretmenler “Okulumuzun merkezi ve tercih edilen bir okul olması nedeniyle oldukça kalabalık bir öğrencisi bulunmaktadır. Bu da birçok sorunu gündeme getiriyor. Hizmetli sayısının azlığı nedeniyle ve araç gereç sıkıntısı nedeniyle sorunlar yaşamaktayız. Destek istiyoruz” dediler. Milletvekili Ertürk, istekler karşısında sorunların çözüleceğini ifade etti. Eğitimde yaşanan sıkıntıların yavaş yavaş çözüldüğünü ve kendilerine iletildikçe de çözüm getirileceğini kaydeden Ertürk “Nazilli"de eğitim ve öğretim alanında yapmış olduğumuz yatırımlarla Türkiye"nin en gözde ilçelerinden biri haline geldik. Yapılan sınavlardaki başarı bunun en güzel örneğidir. Sizlerin de gayretleri ile öğrencilerimiz en iyi şekilde yetiştiriliyor. Sizleri bu anlamda ve özverili çalışmalarınız nedeniyle kutluyorum” dedi.
Toplantı sırasında aşırı sıcaklıktan şikayet eden öğretmenlere Milletvekili Ertürk dondurma ikram ederek serinletmeye çalıştı.