Şubenin açılışından bu yana kısa bir süre geçmesine rağmen dördüncü ziyaretini gerçekleştiren Ali demir, öğretmenlere öğüt vermeyi de ihmal etmedi.
Zamanın çok kıymetli olduğunu ve çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Ali Demir, “Siz öğretmenlerimiz, eğitim için gelen çocuklarınıza her zaman iyi bir anne ve baba olmalısınız. Alanlarınızla ilgili bilimsel gelişmeleri yakından izlemelisiniz. Tüm birikimlerinizi etkin öğretim yöntemleri ve üstün anlatım teknikleri ile öğrencilerinize aktarın. Bilgilerin öğrenciler tarafından soru çözümünde hızlı kullanılmasını sağlayın. Her zaman sıcak, içten, yapıcı ve verimli bir diyalog kurun. Yeteneğinizi, performansınızı ve ilginizi öğrencilerinize sunun. Ve en önemlisi mesleğinizin gerekleri olan kılık-kıyafetinizle, tıraşınızla, sınıftaki davranışlarınızla bir eğitimcide gereken her şeye azami ölçüde dikkat edin. Öğrencilerinizin belirledikleri hedefleri kazanacaklarını inandırmalısınız. Bu da dersleri sevmelerini sağlamakla mümkündür” dedi.
Öğretmenlerden son olarak dershanenin temiz ve hijyenik tutulmasını isteyen Demir, “Öğrencilerinize iyi birer örnek olun” diyerek sözlerine son verdi.