Türkiye'nin OECD üyeleri arasında öğrenci başarısı en düşük ikinci ülke olduğunu söyleyen Dünya Bankası Direktörü Zachau, eğitimin kalitesinin artırılmasını ama öğretmen maaşlarının düşürülmesini istedi. Zachau, kıdem tazminatlarını da çok buldu.

OECD'YE GÖRE FAZLA
Dünya Bankası ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'nın (TEPAV) 'Küresel Ekonomik Beklentiler 2008-Gelişmekte olan Dünyada Teknolojinin Yayılması' konulu raporun sunum toplantısı dün gerçekleşti. Posta gazetesinin haberine göre, toplantıda eğitim ve istihdam konusunda görüşlerini açıklayan Dünya Bankası Türkiye Direktörü Ulrich Zachau, halen 1.161 ile 1.361 YTL arasında aylık alan öğretmenlerin maaşının Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı'na (OECD) üye diğer ülkelere göre yüksek olduğunu savundu.

ÖĞRENCİ BAŞARISI DÜŞÜK
Kıdem tazminatlarının azaltılması ve esnek çalışma saatlerinin getirilmesi gerektiğini dile getiren Ulrich Zachau, bu kapsamda yarı zamanlı işlerin yaratılmasını istedi. Eğitim harcamalarının etkin olarak yapılması gerektiğini de belirten Zachau, öğretmen maaşlarının yüksek kaldığını savundu. Ulrich Zachau ayrıca Türkiye'nin OECD üyeleri arasında öğrencilerin başarı seviyesi en düşük ikinci ülke olduğunu ifade ederek, eğitimde bölgeler arasında çok büyük farkların olduğunu anlattı.