Halkbank, 24 Kasım Öğretmenler Günü"ne özel “Öğretmenler Günü Kredisi” kampanyası başlattığını açıkladı.

Halkbank"tan yapılan açıklamaya göre, üst limiti 20 bin TL olan kredi, iki farklı ödeme seçeneğiyle kullandırılıyor. 60 ay vadeli kredinin aylık faiz oranı yüzde 0,87"den başlarken, masrafsız seçenekte aylık faiz oranı yüzde 0,92 olarak belirlendi. Kredinin ilk taksitine iki ay erteleme imkanı da sunulurken, krediden tüm öğretmenler ve öğretim üyeleri kefilsiz yararlanabilecek. Kampanyadan yararlanmak isteyenler, 17 Aralık 2010'a kadar Halkbank şubelerine başvurabilecek.

-KREDİDE KAMU–ÖZEL AYRIMI YAPILMAYACAK-

Bankanın açıklamasına göre, kampanya kapsamında kamu-özel ayrımı yapılmaksızın anaokulu, kreş, ilk ve orta dereceli okullar, askeri okullar, polis okulları, dershaneler gibi her türlü eğitim kurumunda görev yapan öğretmenler, üniversite ve dengi yüksekokullardaki öğretim görevlileri, Milli Eğitim Bakanlığı"na bağlı tüm idari birimler ile il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerindeki öğretmen ve öğretim görevlilerine kredi imkanı sağlanıyor.

Bankanın açıklamasında Halkbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru, kampanyayı dördüncü kez hizmete sunduklarını ve geleneksel hale geldiğini söyledi. Bilgehan, “Kampanya kapsamında öğretmenlerimize TL, USD ve EUR vadeli mevduatta cazip faiz oranları uygulayarak, tasarruflarını en verimli şekilde değerlendirmelerine de olanak sağlıyoruz” dedi.