24 Kasım Öğretmenler Günü , Aydın"da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Aydın"da sabah saatlerinde Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan etkinlikler kapsamında Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar ile birlikte bir grup öğretmen Vali Hüseyin Avni Coş"u ziyaret etti.
Aydın"daki kutlamalar daha Aydın Kültür Merkezi"nde düzenlenen törenle devam etti. Buradaki törenlere Vali Hüseyin Avni Coş, Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Arif Çetin, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, öğretmenliğin insanlık tarihinin en anlamlı mesleği olduğunu belirterek; “Ana kucağından sonra bize emanet edilen çocuklarımızı iyi yetiştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Ülkemiz için, bilgiye ulaşmanın yollarını bilen, sorumluluk sahibi, vasıflı öğrenciler yetiştirmek çok önemlidir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk"ün öğretmenler ile ilgili söylediği sözleri unutmayalım. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş ve bu kutsal görevi sürdüren öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.
Vali Coş da, öğretmenliğin milletin gelişmesi, kalkınması ve yücelmesi için çok önemli çalışmalar yapılan bir meslek olduğuna dikkat çekerek, “20"li yaşlarda İstanbul"u fetheden, 30"lu yaşlarda Milli Mücadele Dönemi"nde Samsun"a çıkan Mustafa Kemal Atatürk"ü yetiştiren öğretmenlerimizdir. Bugünler yaptıklarımızı, yapamadıklarımızı değerlendirdiğimiz günler olmalı. Öğretmenlerimiz inanırlarsa, isterlerse şu andaki verdiği katkılardan,hizmetlerden daha fazlasını vereceğine inanıyorum. Daha üstün gayretle çalışarak, yakılacak kıvılcımlarla geleceğimizin daha aydınlık olacağına inanıyorum. Öğretmenlerimiz gerektiğinde gemileri karadan yürütebilecek kapasiteye sahip. Başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal etmiş ve bu kutsal görevi sürdüren öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından mesleğe yeni başlayan öğretmenler öğretmenlik andı içerken; Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri halk oyunu gösterileri sundu. Sonrasında 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında ilköğretim ve lise düzeyinde dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.