Türk Eğtim-Sen'in de destek verdiği, ''2010 Mağdur Öğretmenler Platformu'' üyeleri Sıhhiye'deki Abdi İpekçi Parkında toplandı.

Eylemciler, çeşitli dövizlerle ve attıkları sloganlarla atamalarının yapılmamasını protesto etti.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, burada yaptığı konuşmada,eğitim fakültelerinden mezun 350 bin kişinin adeta kavhane köşelerine terk edildiğini iddia etti. Koncuk, eylem için gelenlerin yerinin alanlar değil, derslikler olduğunu arzularının da bu yönde olduğunu söyledi.

Parktaki gürültünün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'yu yanıltmaması gerektiğini dile getiren Koncuk, alandaki herkesin arkasında 350 bin atanamayan öğretmen ve işsiz üniversite öğrencileri olduğunu belirtti.

Eğitim Fakültesinden mezun 350 bin kişinin adeta kahve köşelerine terk edildiğini, bu durumda ''ülkeyi yönetiyorum'' denilemeyeceğini savunan Koncuk, şubat ayında 30 bin atama yapılmasını istediklerini bildirdi.

Koncuk, şubat ayında atama yapılmazsa, binlerce, on binlerce öğretmenin eyleme hazır olacağını dile getirdi.

Sezin Kızılok da ataması yapılamayan öğretmenler adına yaptığı konuşmada, inatla öğrenci ve öğretmen buluşması yaptırılmadığını söyledi.

''Öğretmenler işsiz, okullar bizsiz'' diyen Kızılok, öğretmenlerin yıllardır KPSS'de mağdur edildiğini savunarak, geçtiğimiz yıl yapılan sınavda ise mağduriyetin kat kat arttığını, kopya iddiaları üzerine sınavın iptal edildiğini anımsattı.

Öğretmen adaylarının kopya çeken ''hırsızlarla'' beraber tekrar sınava girmek zorunda bırakıldığını ve yıpratıcı süreçte ilk sınavda aldıkları puanı tekrarlayamayıp düşük puanda kaldıklarını anlatan Kızılok, sınavın iptalinin hiçbir amaç taşımadığını, ataması yapılmak istenen kopyacıların yine istedikleri yerlere atandığını öne sürdü.

Kızılok, sabah oturumunda da kopya çekilmesine rağmen iptal olmadığını, sadece eğitim bilimleri testi iptal edildiğinden öğretmenler üzerinden bir oyun oynandığını iddia etti.

Kızlok'un, konuşmasında atama sürecinde intihar eden arkadaşlarının isimlerini saymasından sonra saygı duruşunda bulunuldu.

Halay çekip türkü söyleyen eylemciler, atamalarla ilgili kısa bir oyun da oynadı.

AA