GENÇ ÖĞRETMEN GRİP KURBANI

ABD Başkanı Obama'nın geçen hafta yaptığı açıklamada gerekirse domuz gribi tehlikesi görülen okulların kapatılacağı ve karantina altına alınacağı açıklamasından sonra, bir öğretmenin virüsten hayatını kaybetmesi korku yarattı.

Virüsün ilk görüldüğü Meksika'ya sınır olan ABD'nin Teksas eyaletinde 33 yaşındaki Judy T domuz gribinden yaşamını yitirdi. Genç kadının ölümünden kısa bir süre önce dünyaya sağlıklı bir bebek getirdiği belirtildi.

Teksas Eyalet Sağlık Hizmetleri Dairesi'nden yapılan açıklamada, H1N1 virüsünden hayatını kaybeden genç öğretmenin başka kronik sağlık sorunlarının da bulunduğunu duyurdu. ABD'de domuz gribinden bu ikinci ölüm vakası oldu. Daha öncede yine Teksas eyaletinde bir bebek domuz gribi nedeniyle ölmüştü.

İKİNCİ DALGA UYARISI

Domuz gribi konusunda ikinci bir dalga uyarısı yapan Dünya Sağlık Örgütü de dünya genelinde H1N1 virüsünün görüldüğü vaka sayısının 1516'ya yükseldiğini açıkladı.

Virüs nedeniyle Meksika'da 29, ABD'de de 2 kişi şimdiye kadar yaşamını yitirdi.

DÜNYADAN KISA KISA...

DEVE JOKEYİ ÇOCUKLARA TAZMİNAT
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), deve jokeyi olmaya zorladığı yüzlerce Bangladeşli çocuğa tazminat ödeyecek. Bangladeş İçişleri Bakanı Sahara Hatun, BAE'nin, 1993'te yasaklanmasından sonra deve jokeyi olarak çalıştırdığı 879 çocuğa dağıtılmak üzere, hükümete 1,44 milyon dolar verdiğini belirtti.

İRAN'DA 4 KİŞİ İDAM EDİLDİ
İran'da adam öldürmekten suçlu bulunan 4 kişi idam edildi.Fars Haber Ajansının haberine göre, adam öldürdükleri gerekçesiyle idama mahkum edilen 10 kişiden 4'ünün cezası Tahran'daki Evin cezaevinde bu sabah infaz edildi. Maktul yakınlarının izni sonucu 6 kişi hakkındaki idam kararının şimdilik uygulanmadığı belirtildi.

ÇELİK CİĞERLE YAŞAYAN KADIN ÖLDÜ
ABD'de 61 yıldır bir çelik ciğer içinde yaşayan Martha Mason 71 yaşında öldü. Yakın bir arkadaşı, Mason'un pazartesi erken saatlerde hayatını kaybettiğini bildirdi. Çocuk felci nedeniyle 1948 yılında boynundan aşağısı felç olan Mason, buna rağmen üniversiteden mezun olmuş ve hayatını anlattığı bir de kitap yazmıştı. Mason, solunumu yöneten sinir merkezlerinin inme ya da başka bir nedenle çalışamaz duruma gelmesi halinde insan vücudunda solunumu sağlamak için kullanılan aygıt olan çelik ciğer içinde yaşıyordu.

Hürriyet