BURSA'da, evine giren bir kişi tarafından elleri ve ayakları bağlandıktan sonra 4 bin TL tutarındaki ziynet eşyasının gasp edildiğini öne süren İlköğretim Okulu Öğretmeni 27 yaşındaki Z.A.'nın yalan söylediği ortaya çıktı. Z.A.'nın, evlenmeden önceki borcu nedeniyle icra işlemi başlatılan kredi kartı hesabını kapatmak için ziynet eşyalarını bozdurduğu, durumdan haberi olmayan eşinin, altın bileziklerden birini satmasını istemesi üzerine böyle bir yalana başvurduğu ortaya çıktı.

Merkez Yıldırım İlçesi'ndeki Ahmet Hamdi Tanpınar İlköğretim Okulu'nda öğretmenlik yapan Z.A.'nın, dün akşam binadaki doğalgaz kaçağını tespit etmek için evine giren bir kişinin, kendisini dövüp ellerini ve ayaklarını bağladıktan sonra evde bulunan 4 bin TL tutarındaki ziynet eşyalarını alarak kaçtığı iddiası polisi alarma geçirdi. Çevrede arama yapan polis ekipleri Z.A.'nin eşkalini verdiği 20- 25 yaşlarında kirli sakallı 1.80 boyundaki kişiye rastlayamadı.

KREDİ KARTI BORCUNU ÖDEMİŞ
Evde yaptığı parmak izi çalışmasından da sonuç alamayan polis, şüpheli hareketleriyle dikkat çeken Z.A.'nın bağlandığını söylediği bileklerinde de ip izi bulamayınca, kendisini `gasp' suçlarından sabıka kaydı bulunanların fotoğraf albümünü göstermek için Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Burada çapraz sorguya alınan Z.A.'nın yalan söylediği ortaya çıktı. Eşi Ercan A. ile 2 yıl önce evlendiğini söyleyen Z.A. şunları anlattı:

"Hakkari'de öğretmenlik yaptığım sırada kredi kartıyla çeyiz eşyalarımı aldım. Ancak daha sonra 5 bin TL'yi bulan borcu ödeyemedim. Hakkımda icra işlemi başlatıldı. Bunu eşime söyleyemedim. Çareyi, düğünde takılan ziynet eşyalarımı satıp, borcun 4 bin lirasını eşimden habersiz ödemekte buldum. Yarın tatil için Ordu'ya gidecektik. Paramız yoktu. Ercan bana `Bileziklerin birini sat yol parası yaparız. Sonra yerine koyarız' dedi. Yuvamın bozulmaması için çareyi böyle bir senaryoyu uygulamakta buldum. Ne olur gerçeği Ercan'a söylemeyin. O yine böyle bilsin."

Olayla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı. İfadesi alınan Z.A., `Yalan beyanda bulunmak' ve `Polisi oyalamak' suçlarında adliyeye çıkartılacak.