Özellikle bütün geleceğimiz, ümidimiz güvencemiz olan güzel yavrularımıza nitelikli bir eğitim vermedikçe önümüzün açılması mümkün değildir. Hamdolsun ki türkiye bunu çok iyi kavradı ve bugüne kadar çok büyük, çok hayırlı hizmetler yapıldı. Bu hükümet her şeyden kısıtlıyor belki ama öğretmenden kısıtlamıyor' diye konuştu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'nin öncelikli, birinci meselesinin eğitim olduğunu belirterek, 'Önümüzdeki en büyük engel cehalettir. Özellikle bütün geleceğimiz, ümidimiz güvencemiz olan güzel yavrularımıza nitelikli bir eğitim vermedikçe önümüzün açılması mümkün değildir' dedi.

Bakan Arınç, Antalya'nın Alanya ilçesinde, bir akrabasının yaptırdığı Hamit Özçelik İlköğretim Okulu'nun açılışını gerçekleştirdi. Törende konuşan Bakan Arınç, Türkiye'nin öncelikli meselesinin eğitim olduğunu vurgulayarak, kendisinin ve hükümetin, eğitime her zaman çok önem verdiğini, eğitimle ilgili gösterilen tüm çabaları desteklediğini kaydetti.


Hayırlı bir iş için Alanya'da olduğunu ve bundan mutluluk duyduğunu kaydeden Bülent Arınç, şöyle konuştu:

'Bugün burada, memleketimde, sizlerle birlikte olmaktan, sizleri kucaklamaktan mutluluk duydum. Çok güzel bir işin içindeyiz. Çok hayırlı bir işin içindeyiz. Alanya için burada güzel sözler edildi. Alanya bunlara layıktır. Alanya'ya hayat veren bu güzel insanları sevgiyle hasretle kucaklıyorum. TBMM başkanlığım döneminde, şu anda da yaptığım çalışmalar sebebiyle, eğitimin Türkiyemizde çok daha gelişmesi, güçlenmesi büyümesi ve çocuklarımızın kaliteli bir eğitim alması konusunda bütün çabalara destek veriyorum. Türkiye'nin her tarafına gidiyorum. Bazen Doğubeyazıt'ta temel atıyorum, bazen Karadeniz'de okul açıyorum. Bundan da büyük haz alıyorum. Çünkü, gerçekten Türkiye'nin öncelikli, birinci meselesi eğitimdir.'


Okul bahçesindeki Atatürk büstünün altındaki kaidede yazan yazıya da dikkati çeken Arınç, 'Büyük Atatürk'ün şu büstünün altındaki kaidede de yazdığı gibi, cehaleti yenmedikçe, cahillikle mücadele etmedikçe işimizin zor olduğunu görüyoruz. Önümüzdeki en büyük engel cehalettir. Cehaleti, yani karanlıkları kovmadığımız zaman, özellikle bütün geleceğimiz, ümidimiz güvencemiz olan bu güzel yavrularımıza nitelikli bir eğitim vermedikçe önümüzün açılması mümkün değildir. Hamdolsun ki Türkiye bunu çok iyi kavradı ve bugüne kadar çok büyük, çok hayırlı hizmetler yapıldı' diye konuştu.


'MİLLİ EĞİTİM BİRİNCİ SIRADA'


Son yedi yıldır Türkiye'de eğitime daha fazla önem verildiğine ve genel bütçeden en büyük payın eğitime ayrıldığına işaret eden Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bakınız son yedi yıldan beri hükümetimiz döneminde anlatılacak birçok şey vardır ama eğitimle ilgili olarak sadece şunu söyleyeyim, ben 35-40 yıllık siyasetçiyim. Türkiye'de bütçe yapılırken, genel bütçe içerisinde birinci sırayı her zaman milli savunma alırdı. Son yedi yıldan bu yana genel bütçe içerisindeki sıralamada, milli eğitim birinci sıraya gelmiştir. Milli eğitime çok önem veriyoruz. Elimizdeki kıt kaynakları, bulabildiğimiz kaynakların ekseriyetini milli eğitime ayırıyoruz. Bu da yeterli değil şüphesiz. Milli eğitime devlet bütçesinden yaptığımız katkılar yeterli değil. Neden biliyor musunuz? 70 milyon nüfusumuz var -71'i geçti de ben 70 milyon diyeyim- ve bu 70 milyon nüfusun yarısı 30 yaşın altında. Bunun 18 milyonu eğitim çağında. Dünyada böyle başka bir ülke yok. Avrupa yaşlandı. Oralarda genç nüfus çok azaldı.


Türkiye aslında çok büyük bir servettir. Allah'a hamd etmek lazımdır. Genç nüfusumuz fevkalade çok. Anaokulundan üniversite çağına kadar tam 18 milyon yavrumuz var. 18 milyon çocuğumuz okullarda sınıfları, sıraları doldurdu. Bunlara iyi sınıflar, derslikler, iyi okullar yapmalıyız. Bilgisayarlarla donatmalıyız. Kaliteli, nitelikli öğretmenlerle onları süslemeliyiz. Artık 50-60-70 kişilik, bir sırada üç kişinin sıkış tepiş oturduğu sınıflar değil, en fazla 22-25 kişilik sınıflar bulmalıyız. O çocuklarımız rahat nefes alabilsinler, sosyal kişiliklerini geliştirebilsinler, araştırabilsinler, laboratuvarlarda üretebilsinler. Bu noktaya gelmek için halkımızın da gönüllü katkısına ihtiyacımız vardı. Bu ihtiyaçları halkımız çok şükür büyük ölçüde giderdi.'

EĞİTİME YÜZDE 100 DESTEK PROJESİ

Türkiye'de pek çok proje başlatıldığına dikkati çeken Arınç, şu anda en büyük başarıyla devam eden projenin, geçmiş Milli Eğitim Bakanı döneminde başlatılan 'Eğitime Yüzde 100 Destek Projesi' olduğunu söyledi.

Arınç, 'Bu da şudur, gücü yeten, hali vakti yerinde olan, bir okul yapma arzusu hisseden herkese bu imkan verilmiştir. Vergi Kanunu'nda değişiklik yapılmıştır. Vergiden düşülmesi, masraf gösterilmesi imkanı da verilmiştir. Böylelikle ne olmuş biliyor musunuz? Devletin yaptığından daha fazlasını hayırseverlerimiz yapmaya başladı. Bana bir liste verdiler. 80'li yıllardan bu yana Alanyalıların yaptığı okullar. İftihar ettim. Onlarca okul yapmış ve Alanya'ya hediye etmişler. Bunlar alkışlanacak el üstünde tutulacak hareketlerdir. Alanya'yı, böyle güzel, hamiyetli insanlara sahip olduğu için kutluyorum' diye konuştu.

Alanya'ya eşiyle birlikte gelmenin önemli bir yönü daha olduğunu ifade eden Bülent Arınç, 'Şüphesiz ben koşabildiğim kadar koşuyorum, eşim de yetişebildiği kadar yetişiyor ama Alanya'da bir okul açılışı ve bu okulumuzu da değerli büyüğümüz, akrabamız eniştemiz, Hamit Özçelik beyin yaptırmış olması bize gurur verdi' dedi.


Açılış törenine katılımdan da memnunluk duyduğunu vurgulayan Arınç, Alanyalıların iyi yolda olduğunu ve Alanya'nın geliştiğini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Sevgili Alanyalılar, bu yolda devam edeceksiniz. Türkiye'nin kurtuluşu buradadır. Bakınız derslik, öğretmen sayılarımız arttı. Bu hükümet her şeyden kısıtlıyor belki ama öğretmenden kısıtlamıyor. Bir defada 15 bin öğretmen alıyoruz yetmiyor 10 bin öğretmen daha alıyoruz. Bütün kadro imkanlarımızı öğretmenler için seferber ediyoruz. Okullarımız için hiç bir şeyi kısıtlamıyoruz. Umuyorum bu okuldan da nice milletvekillerimiz, bakanlarımız, hakimlerimiz, kaymakamlarımız yetişecekler ve Türkiye'ye büyük hizmetlerde bulunacaklar.'


Alanya'da bir üniversite açılmasının çok önemli olduğuna da vurgu yapan Bakan Arınç, bununla ilgili çalışmalar olduğunu ve kendisinin de takip ettiğini belirterek, 'Hamdullah Emin Paşa ve onun kurduğu vakıfla inşallah Alanya'ya güzel bir üniversite kazandırabilirsek bundan mutluluk duyacağız' dedi.


Dünyanın neresine gidilse Alanya'yı herkesin tanıdığını ifade eden Bülent Arınç, 'Alanya'yı, eğitimde de bir numara haline gelmiş, üniversitesine de kavuşmuş bir Alanya olarak görebilirsek bu büyük bir mutluluk olacak' diye konuştu.

Alanya'nın geliştiğini, büyüdüğünü ama insanının karakterinin değişmediğini dile getiren Arınç, Alanya'nın siyasette de güçlü bir konumda olduğunu bildirdi. Arınç, sözlerini şöyle tamamladı:

'Kendimi büyük ölçüde Alanyalı kabul ediyorum. Beş yıl meclis başkanlığı yaptım. Bir Antalya milletvekili TBMM Başkanı oldu. Şimdi de Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı da bir Alanyalı olacaktır. Bu Türk siyasi tarihinde, dış politikamızda ilk noktadır. Bugüne kadar bunu ne duyduk, ne ümit ettik, ne de bekledik. Alanya'dan yetişmiş bir parlamenterin, 50'den fazla ülkenin üyesi olduğu bir konseyin başkanlığına getirilecek olması hepimize gurur veriyor.'


OKULDA 212 ÖĞRENCİ OKUYACAK


Arınç'ın konuşmasının ardından, okulu yaptıran Hamit Özçelik'in oğlu Osman Özçelik babası adına bir konuşma yaptı. Babasının, küçükken başarılı bir öğrenci olduğunu, okumayı çok istediğini, o dönemlerde öğretmen okullarının yalnızca köy çocuklarını aldığını ifade eden Özçelik, Aksu Öğretmen Okulu'na kabul edilmediğini, asker olmak için Konya'ya gittiğinde de okul komutanının (bu çocuk buralarda okuyamaz, alın bunu götürün, bir zanaat öğrensin) dediğini anlattı. Bu yüzden babasının okuyamadığını belirten Özçelik, iş hayatına atılıp para kazandıktan sonra içindeki bu okuma isteğini okul yaptırarak gidermek istediğini söyledi. Babasının çocuklarına okul yaptırmalarını vasiyet ettiğini kaydeden Osman Özçelik, bunu yaşarken gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.


Konuşmaların ardından Bakan Arınç, okulun açılışını gerçekleştirdi. Okulu yaptıran hayırsever Hamit Özçelik, Alanya Belediye Başkanvekili Ali Sinanoğlu ve Antalya Valisi Alaaddin Yüksel'e birer plaket sunan Arınç, ardından okulu gezdi, hazırlık sınıfı öğrencilerine hediyeler vererek onlarla bir süre sohbet etti.


Açılış törenine, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Alanya Kaymakamı Hulusi Doğan, Alanya Belediye Başkanvekili Ali Sinanoğlu, Alanya Milli Eğitim Müdürü İbrahim Köseoğlu, daire amirleri ile Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, eski Antalya milletvekilleri Fahri Özçelik ve Hayri Doğan ile partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Alanya'nın Bektaş Mahallesi'nde Hamit Özçelik tarafından yaptırılan okul, 18 derslikli. 2,5 milyon TL'ye malolan okulda 212 öğrenci eğitim görürken 16 öğretmen görev yapıyor. Okulda üstün zekalı öğrenciler için de altı sınıf oluşturulacağı bildirildi./yeni şafak