Aydın'da bir grup emekli bayan öğretmenin, 15 yıldır ayda bir kez düzenlediği etkinliği Mart ayında da gerçekleştirmek için Aydın Öğretmenevine yaptıkları müracaatın geri çevrildiği iddia edildi.
Aydın'da, 7 Eylül İlköğretim Okulu'ndan emekli bayan öğretmenler, kendilerine getirilen bandrol ücretlerini yatırmamaları nedeniyle etkinliklerini bir çay bahçesinde yapmak zorunda kaldıklarını ileri sürdü.
BANDROL ÜCRETİNİ ÖDEMEMİZ ŞARTI GETİRİLDİ
Öğretmenlerden biri, konuyu Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar'a ilettiklerini belirterek şöyle konuştu: "Ama bize çözüm olarak bizim maaşlarımızdan yapılan kesintilerle inşa edilen öğretmen evini bandrol ücreti ödememiz şartıyla kullanabileceğimiz cevabı iletildi."
7 Eylül İlköğretim Okulundan emekli öğretmen Zehra Bağcık, geçen yıldan itibaren kendilerine zorluk çıkarıldığını ifade ederek, "2008 yılının Ekim ayındaki toplantımızı Aydın Öğretmen Evi'nin yukarı salonunda yapmamıza izin vermediler. Biz de arkadaşlarla etkinliği soğukta bahçede yapmak zorunda kaldık" dedi.
Öğretmen Evi Müdürü Metin Köycü ile konuştuklarını ama ikna olmadığını iddia eden Bağcık, şunları söyledi: "Bize özel misafirleri yukarı salonda ağırladığı için yer olmadığını söyledi. İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar'a sıkıntımızı ilettik. Konuyu halledeceğini söyleyerek bizim hangi okullardan emekli olduğumuzu gösteren bir liste istedi. Bizde listeyi kendisine sunduk. Ayrıca Ertuğrul bey bize illa niye yukarı salonu istediğimizi sorunca, aşağı salonun erkekler tarafından kullanılan ve okey
oynanan bir bölüm olduğunu söyledik. Ardından başvurumuzun neticesini öğrenmek için Aydın Öğretmen Evi Müdür Yardımcısı Hakkı Bosnalı'yı arayınca çözüm olarak 68 TL'lik bandrol ücreti ödememiz gerektiği söylendi."
OLAYI ÇARPITIYORLAR
Emekli bayan öğretmenlerin iddialarıyla ilgili olarak Aydın Öğretmen Evi Müdürü Metin Köycü de bir açıklama yaptı. Köycü, emekli bayan öğretmenlerin olayları çarpıtarak anlattığını söyledi. Keyfi bir uygulama yapmadıklarını anlatan Metin Köycü, şöyle konuştu: "Bakanlığın ve yönetim kurulunun aldığı kararları uygulamakla görevliyiz. Bu bayan öğretmenlerimiz üye olup, kira verdikten sonra buradan yiyip içecekler, evden yiyecek içecek getirmeleri mümkün değil. Ancak bu şekilde öğretmen evi salonunu
kullanabilirler. Devlet bize para vermiyor. Sadece ben ve müdür yardımcım Hakkı Bosnalı'nın maaşını ödüyor. Geri kalanını biz buradan elde ettiğimiz gelir ile döndürmek zorundayız. Benim özel misafirlerimi ağırladığı söylemleri de tamamen yalandır. Benim kendime ait odam ve bir salonum var. Özel misafirleri orada ağırlarım."
BANDROL ÜCRETİ
Öğretmen Evi Müdür Yardımcısı Hakkı Bosnalı da emekli bayan öğretmenlerin "Alt katta oturan erkeklerden bandrol ücreti almıyorlar" şeklindeki beyanlarını değerlendirdi. Erkeklerden bandrol ücreti almadıklarını anlatan Bosnalı, şunları söyledi: "Çünkü yiyecek, içecek ihtiyaçlarını Aydın Öğretmen Evi'nden karşılıyorlar. Yıllık aidat ücreti 60 TL, bir toplantı için salon kirası ise 30 TL. Bu arkadaşlar ise bu parayı vermek istemiyorlar."