Anne ve babası ayrı yaşadığı öğrenilen kız öğrenci M.E.T., iddiaya göre, yanında kaldığı dedesine okuldaki tartışmasını anlattı. Dedesinin durumu bildirdiği 3 yakını, M.E.T. ile tartışan öğrenci ve okul yönetimi ile konuşmak için okula geldi. Öfkeli 3 kişi, okulda tartıştıkları Türkçe öğretmeni Mehmet Reşat Kaya'yı öğrencilerinin gözü önünde yumruklamaya başladı. Diğer öğretmenlerin araya girmesi üzerine saldırgan 3 kişi kaçarken, burnu kırılan öğretmen Kaya, hastaneye kaldırıldı. Tedavisinin ardından Koçarlı İlçeJandarma Karakolu'na giden Kaya, kendisini döven 3 kişiden şikayetçi oldu. 
Yaşanan bu durum okuldaki diğer öğretmenleri de tedirgin etti. Jandarma, saldırganların yakalanması için çalışmalarını sürdürürken, bir yandan da okul önünde önlem aldı. Bir haftadır okul önünde nöbet tutan jandarma ekipleri, bugün de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yapılan kortej yürüyüşünde okul öğrenci ve öğretmenlerine eşlik etti. Bıyıklı sokaklarında yürüyen öğrencilere esnaf ve çevredikeler de alkışlarla destek verirken, jandarmaları görenler kısa süreli bir şaşkınlık yaşadı. Yürüyüşün sonunda Bıyıklı Ortaokulu Müdürü Celal Kartal ve Bıyıklı İlkokulu Müdürü Ünal Odak yaptıkları konuşmalarda bu zor günlerinde velilerden öğretmenlerin yanında olup, destek vermelerini istedi.
Velilerden Esma Magat da çocuklarının daha güvenli bir ortamda eğitim görmesini istediklerini belirtip, "Onları korku içinde yolluyoruz. Sıkıntı içinde eğitim gören öğrenciler ve onları eğiten öğretmenler de çok zor durumda. Bir an önce sıkıntının giderilmesini istiyoruz" dedi.
"ÇOCUĞUMU OKULDAN ALACAĞIM"
Velilerden Aydın Arslan da, "Yaşanan sıkıntı bizleri ve Bıyıklı halkını derinden yaraladı. Çocuğumu okula yolluyorum ama korkuyorum. Öğrencilerin psikolojileri bozuldu. Gerekirse çocuğumu alıp başka bir okulda eğitim görmesini sağlayacağım" diye konuştu.
Öte yandan 20 gün raporlu olan öğretmen Mehmet Reşat Kaya, törenlere katılmadı.