Bu sırada cinnet geçiren 37 yaşındaki Tufan Can, 32 yaşındaki eşi Asuman Can'ı, 25 yerinden bıçakladı. Eşinin öldüğünü düşünen Tufan Can, daha sonra 6'ncı kattaki evlerinin penceresinden atladı. Beton zemine düşen Tufan Can, olay yerinde hayatını kaybetti. Sırtında bıçak saplı olan Asuman Can da eve gelen sağlık görevlilerine kapıyı sürünerek açtı. Ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılan Asuman Can'ın, sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. Can, çiftnin şiddetli geçimsizlik nedeniyle sürekli tartıştığı iddia edildi.

Olay, saat 17.00 sıralarında Karatay İlçesi, Büyük Sinan Mahallesi, Akderya Sitesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, aralarında bir süredir geçimisizlik bulunan özel bir rehabilitasyon merkezinde öğretmenlik yapan Tufan Can, İstiklal İlköğretim Okulu'nda görev yapan öğretmeni eşi Asuman Can ile tartışmaya başladı. Tartışma sırasında evli çift, 10 yaşındaki çocukları Celil ile 4 yaşındaki Berna'yı komşularına gönderdi. Tartışmanın büyüyüp, kavgaya dönüşmesi üzerine bu sırada cinnet geçiren Tufan Can, eline geçirdiği bıçakla eşini 25 yerinden bıçakladı. Eşinin öldüğünü düşünen Tufan Can, 6'ncı katta bulunan evlerinin penceresinden atladı. Beton zemine düşen Tufan Can, olay yerinde hayatını kaybetti. Tufan Can'ın düştüğünü gören çevredeki vatandaşlar, durumu 112 Acil Servis'e bildirdi. Tufan Can'ın cansız bedeniyle karşılaşan sağlık görevlileri, komşularının uyarısı üzerine Can'ın eşi Asuman Can'a bakmak için eve çıktı. Sırtında bıçak saplı olan Asuman Can da eve gelen sağlık görevlilerine kapıyı sürünerek açtı. Ambulansla Konya Numune Hastanesi'ne kaldırılan Asuman Can'ın, sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Öte yandan polis, ölen kişinin kimliğini tesbit ettiği sırada olay yerine gelen Tufan Can'ın babası Mustafa Can, ölenin oğlu olduğunu teşhis etti. Ardından sinir krizi geçiren Mustafa Can, polis tarafından sakinleştirilmeye çalıştı. Komşuları da Mustafa Can ve eşine su vererek, Can çiftini sakinleştirmeye çalıştı.

Babalarının öldüğünden, annelerinin de yaralandığından habersiz olan Can çiftinin 2 çocuğu da yakınları tarafından komşularından alınarak akrabalarına götürüldü.

Asuman Can'ın, Antalya'da oturan ailesinin de Konya´ya gelerek bir süredir geçimsizlik yaşayan Can çiftini barıştıracakları belirtildi. Can çiftinin salonunda ise bir adet oyuncak bebek ile olay da kullanılan bıçağın olması dikkat çekti.

Polis olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor./milliyet