İlk görev yeri Erçiş’teki okuluna, çeşitli branşlarda birçok madalya kazandıran Sarman’ın, öğrencileri için, "Çocuklarım yetim kalır" düşüncesiyle başka bir yere tayin olmayı istemediği belirtildi.

Van’daki depremde birçok meslektaşı ölen, 35 yaşındaki, bekar Nusret Sarman’ın da enkaz altında kalıp yaşamını yitirmesi, İzmir’deki ailesini yasa boğdu. Ege Üniversitesi Beden Eğitimi Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olduktan sonra görevlendirildiği Erçiş’teki Osmangazi İlköğretim Okulu’nda, 6 yıldan bu yana çalışan Nusret Sarman’ın depreme, meslek içi semineri ardından meslektaşlarıyla gittiği kafeteryada yakalandığı belirtildi.

NUSRET ÖĞRETMENDEN GERİYE BU FOTOĞRAFLAR KALDI

Enkaz altından sağ çıkamayan Beden Eğitim öğretmeni Nusret Sarman’ın cenazesi, ekipler tarafından çıkarıldıktan sonra, dün, akşam saatlerinde ailesinin oturduğu İzmir’e getirildi. Kuzeni Bülent Cengiz de 2000 yılında Şırnak’ta vatani görevini yaparken şehit düştüğü belirtilen Sarman’ın, depremden 20 dakika önce yakınlarıyla telefonda konuşup, iyi olduğunu, annesi Kezban Sarman’ın kendisini merak etmemesini istediği belirtildi.

Sarman’ın en son bir ay önce İzmir’de bulunduğunu belirten ve cenazesini teslim alıp kente getiren ağabeyi Şentürk Sarman, şunları söyledi:

"O topraklara çok değer veriyordu. İlk görev yaptığı okulu için elinden geleni yaptı. Öğrencilerini spor da başarıdan başarıya koşturdu. Çeşitli branşlarda birçok madalya kazandırdı. İzmir’e tayin olmasını istiyorduk. Ama öğrencileri için ’Çocuklarım yetim kalır’ diyerek dönmeyi, başka bir kente tayin olmayı istemiyordu."

Cenazeyi teslim almaya gittiğinde insanların perişan olduğunu, devletin yeterince organize olmadığını söyleyen Şentürk Sarman, "Bölgeye yardımlar gitmiş ama dağıtımında büyük sorun var. Cenazemizi çok zor şartlar altında teslim aldık. Ne tabut, ne de taşımak için bir araç var. İzmir’e getirirken de hava yolu şirketi ödeme yapmamızı istedi. 250 TL para verdik. Para önemli değil ama yanımızda olmasa ne yapardık? Oradaki insanların durumu çok kötü. Birilerinin yaşanan bu eziyetleri, güçlükleri görüp insanlara daha fazla yardım etmeli" diye konuştu.

Nusret Sarman, Buca İlçesi’ndeki Hacı Bayram Veli Camii’nde öğleleyin kılınan cenaze namazı sonrası Kaynaklar Mezarlığı’nda toprağa verilecek.