Bugün binlerce üniversite mezunu memur adayı KPSS sınavına girdi. Aynı anda öğretmen adaylarının atanması ile ilgili yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Artık kamuya ilk defa atanacak öğretmenler her yıl KPSS'ye girmek zorunda olacak.

Kamuya ilk kez atanmak için bekleyen öğretmen adayları artık her yıl KPSS sınavına girecek.

Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Yeni yasa en çok öğretmen adaylarını ilgilendiriyor. Artık öğretmen adayları bir sınava girip iki yıl beklemeyecekler.

Buna göre, kamuya ilk kez atanmak için bekleyen öğretmen adaylarna her yıl KPSS sınavına girme zorunluluğu getirildi. Yönetmeliğin 11. maddesi "KPSS sonuçlarının geçerlilik süresini" belirliyor. "KPSS sonuçları iki yıl süreyle geçerlidir. Ancak, bu süre içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda, sınav sonuçları, bir sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam eder" hükmünün yer aldığı maddeye, "Ancak, öğretmen adayları için KPSS'de elde edilecek puanın geçerlilik süresi bir yıldır" ibaresi eklendi.

Yönetmeliği eklenen geçici madde ile öğretmen adaylarının 6 Temmuz 2012 tarihinden önce elde ettikleri KPSS sonuçları hakkında, eski düzenleme geçerli olacak.