Aqua Fantasy Aquapark Hotel & Spa ve İzmir İş Kurumu arasında, turizm sektörüne ara eleman yetiştirmek amacıyla iş garantili ve kursiyerlere, kursa katıldıkları gün başına 15 lira ödemeli, Mesleki Eğitim Kursları düzenlenmesi amacıyla protokol imzalandı.

Aqua Fantasy Kalite ve Eğitim Müdürü Ali Karayiğit, bu yıl açılacak kurslarda dört alanda eleman yetiştireceğini belirtti. Servis, bar, kat hizmetleri ve aşçı yardımcılığı alanlarında açılacak, ilkokul mezunlarının da katılabileceği kurslardan toplam 100 kursiyerin faydalanacağını açıklayan Karayiğit, kursiyerlere eğitime katıldıkları gün başına İzmir İş Kurumu tarafından 15 lira cep harçlığı verileceğini ve kursiyerlerin kurs süresince sağlık sigortalarının da yapılacağı kaydedildi.

Selçuk Belediyesi ile Selçuk Halk Eğitim merkezinin de desteklediği kurslar 15 Şubat tarihinde başlayacak ve 3 ay süreyle devam edecek.Teorik ve Uygulamalı eğitimler sonunda başarılı olan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek ve başta Aqua Fantasy Hotel olmak üzere birçok otelde istihdam olanağı yaratılacak. Kursa katılmak isteyenlerin 9 Şubat tarihine kadar www.iskur.gov.tr internet adresine ya da Selçuk Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğüne başvuruda bulunması gerekiyor./iha