Şehirdeki okul öncesi ve ilköğretim birinci kademede öğrenim gören 33 bin 587 öğrenciye süt dağıtımının yapılmaya başlandığını belirten Amasya Valisi A. Celil Öz, "Öğrencilerimizin olabilecek açlık durumunu da dikkate alarak bugünkü dağıtımımızda bisküviyle desteklemek istedik. Bu şekliyle sağlıklı bir beslenme ortamı olabileceğini düşünüyoruz" dedi.

Beraberinde Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cahit Gülbay ve Sağlık Müdürü Ömer Deniz ile birlikte Nihat Bayramoğlu İlköğretim Okulu'nda öğrencilere süt dağıtımı yapan Vali Öz, "Projenin öğrencilerimizin dengeli beslenmeleri ve sağlıklı gelişmelerinin sağlanması, diğer taraftan da ülkemizde tarım ve hayvancılığın desteklenmesi gibi projenin farklı bir boyutu var" diye konuştu.

İçilen sütlerin olumsuz etkisi olmamasını ümit eden Öz, "Çünkü bazı öğrencilerimiz aç karnına gelmiş olabiliyor. Beslenme açısından alışkanlık değişikliği olabiliyor. Bu olumsuzlukların yaşanmaması için gerekli tedbirleri alıyor arkadaşlarımız" şeklinde konuştu.