Sincan Cezaevi’ndeki görevlilerin, Odak dergisi operasyonunda tutuklanan 4’ü üniversite öğrencisi 7 genci, “koğuş değiştirmeye direndikleri” gerekçesiyle dövdüğü, olayı dün öğrenen yakınlarının ise tehdit edilip fiziksel saldırıya uğradığı bildirildi.

Koğuşlarının değiştirilmesine itiraz eden gençlerin cezaevi görevlilerince dövüldüğü, dün ailelerin ziyarete gitmeleri üzerine ortaya çıktı. Olayda tutuklu gençlerden Umut Halit Nuray ve Barış Onay’ın ağır şekilde “darp edildiğini” ve 3 günlük “iş göremez raporu” aldıklarını ifade eden aileler, ziyaret sırasında cezaevi yönetimine tepki gösterince arbede yaşandığını, bazı cezaevi görevlilerinin kendilerini “tehdit ettiğini” belirtti.

Cumhuriyet’in görüştüğü tutuklu yakınları, cezaevindeki görevlilerin, darp edilen tutuklulardan Halit Umut Nuray’ın annesi Sevgi Nuray’ı “Beni iyi tanı, senin oğlunu ben dövdüm, bu yüzü de unutma” diye tehdit ettiğini belirtirken tutuklu arkadaşlarını ziyarete gelen Murat Bozkurt ve Gizem Bayram’ın ise saldırıya uğradığı bildirildi. Tutuklu yakınlarından Bozkurt, “Arkadaşların yerlerinin değiştirilmesi bahanesiyle darp edildiğini öğrendik. Görüşmemizi bitirdiğimizde, kimliğimizi aldığımız kişi, bize vurmak için elini kaldırdı. Bir tutuklu yakınına da tokat atmaya kalktı.” Bozkurt, aynı görevlinin kendisini “Sen buraya düşersin elbet” diye tehdit ettiğini dile getirdi.

CHP soruşturma için başvurdu

Tutuklu yakınlarının şikayeti üzerine CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, iddialarla ilgili Adalet Bakanlığı’na başvuruda bulunarak tutukluların ve yakınlarının “darp sonucu oluşan sağlık sorunlarının giderilmesi” ve failler hakkında soruşturma açılmasını istedi. Öğrencilerin avukatları da suç duyurusunda bulundu.