Kuşadası Çakabey İlköğretim Okulunda gerçekleşen etkinlikte öğrenciler ile okulun bahçesinde söyleşi yapan ünlü yazar, öğrencilere yazdığı kitapları anlatarak, anılarını paylaştı. Etkinliğin ikinci bölümünde ise Çakabey İlköğretim Okulu kütüphanesinde gün boyunca öğrenciler ile bir arada olan ünlü yazar kitaplarını imzaladı.
1956 yılından beri Kuşadası"nda yaşadığını belirten Muzaffer İzgün, “Yaklaşık 135 kitap yazdım. Bunlardan yaklaşık 60-70 tanesini Kuşadası"nda yazdım. Okulun öğrencilerini çok ilgili gördüm. Kim bana soru soracak dediğimde 20 öğrenci el kaldırdı. Çocuklar beni çok sever. Benim tüm kitaplarım çocuklar için yazıldığı için o yüzden beni çocuk yazarı olarak bilirler. Çocukların çok tanıdığı bir yazar olmak beni mutlu ediyor” dedi.
Türkiye "deki kitap okuma alışkanlığını da değerlendiren İzgü , “Okuma sayısı çok az, kütüphane sayısı çok az. Beni Muzaffer İzgü yapan Adana Halk Kütüphanesi ardından keşfettiğim Ramazanoğlu Kütüphanesi"dir. Bu kütüphaneler olmasaydı karşınız da Muzaffer İzgü olmazdı. Beni kütüphaneler yarattı diyebilirim. Okumamamızın birçok nedeni var. Bilgisayar hayatımıza oyuncak olarak girdi. Çocuklar başına oturup oyun oynuyorlar. Anneden babadan çocuk okuma alışkanlığı görmüyor. Çok az okuyan bir ulusuz. Bir Japon yılda 25 kitap okuyor Türkiye"de ise her 12 kişiden biri kitap okuyor” diye konuştu.